Welke soorten verwarming zijn er?

Wil je je verwarming vervangen of een nieuwe verwarmingsketel kopen? Dan heb je tal van mogelijkheden. Verwarmingsexpert Wouters deelt graag z’n kennis. Op die manier heb je een duidelijk zicht op de prijzen en het rendement van je verwarming. We leggen je graag uit welke cv ketel (centrale verwarming) je moet kiezen en welke verwarming het beste aansluit bij jouw gezinssituatie.

Ecologische verwarming scoort als warme broodjes

Op zoek naar nieuwe verwarming? De mogelijkheden zijn eindeloos. De expertise van Wouters rijk bovendien ver en gaat van een klassieke hoogrendementsketel tot een moderne condensatieketel en zelfs heuse warmtepompen. Loop je graag blootsvoets of op je sokken rond in huis? Dan is vloerverwarming waarschijnlijk de aan te raden oplossing. Wist je dat er ook wandverwarming bestaat? Dit wordt vaak gebruikt als verwarming in kleinere ruimtes zoals de badkamer.

soorten verwarming

Het systeem is gelijkaardig aan vloerverwarming, maar -je raadt het al- het buizenstelsel zit gewoon in de muur. Dezelfde aangename warmte is het gevolg. Uiteraard is ook de warmwaterproductie een belangrijk onderdeel van je verwarming. Het water stroomt naar de badkamer en de keuken en uiteraard naar de verwarmingstoestellen zelf. Je radiatoren en je vloerverwarming komen zo op temperatuur waardoor jij finaal van een warm huis geniet.

Niet over een nacht ijs gaan bij de keuze van je verwarming

De verwarming is een van de duurste onderdelen van je woning. Daarom is de keuze voor verwarming bij renovatie of nieuwbouw dan ook uiterst belangrijk. Er zijn verschillende manieren om je nieuwe verwarmingsketel te voeden, zoals aardgas of in zeldzame gevallen stookolie. Bovendien zit de verkoop van warmtepompen in de lift. Die moderne technologie haalt het grootste deel van hun energie uit de aarde, lucht of het water. Verwarmen met een warmtepomp is dan ook een milieuvriendelijke en energiezuinige verwarming. Dankzij hun hoge rendement én de overheidssubsidie is het de investering in een warmtepomp met radiatoren meer dan waard. Is je verwarmingsketel aan vervanging toe? Dan is het misschien het perfecte moment om over te schakelen op milieuvriendelijke manieren om je woning te verwarmen. Zeg dat Wouters het gezegd heeft.

soorten verwarming

Wouters, uitblinker in verwarming en jouw extra comfort

Zie je door al de mogelijkheden het bad door de leidingen niet meer? Dan klop je best aan bij Wouters. Onze veelzijdige deskundigheid zorgt ervoor dat jij er, letterlijk, warmpjes inzit. We combineren energiezuinige verwarmingssystemen met moderne installatietechnieken. We krijgen daardoor het vertrouwen van talloze gelukkige klanten die genieten van optimaal comfort op maat. De nieuwste ontwikkelingen op vlak van verwarming volgen we op de voet. Zo zijn we altijd een stapje voor.

Vraag er gerust naar bij je volgende bezoek aan onze showroom. Onze adviseurs geven je, in begrijpbare taal, alle uitleg die je wenst. Beloofd! Heb je nu al vragen? Dan mag je ons altijd een mail sturen via info@groepwouters.be.