• Home
 • Badkamer renovatie

Een expert in badkamer renovatie?

Wouters is dé specialist die je zoekt!

Wil je je badkamer renoveren, maar weet je niet goed hoe je eraan begint? Doe je de renovatie zelf of laat je het liever over aan een expert? Bij Groep Wouters ben je aan het juiste adres voor alle totale badkamerrenovaties

Een vakman die naar jouw wensen luistert. Een project dat tot in de puntjes wordt voorbereid en uitgevoerd. Een professionele aannemer die de knepen van het vak kent. Enkel zo kan je genieten van een badkamer renovatie op maat! 

Recente badkamer renovaties

Oude Badkamer 1 Nieuwe Badkamer 1
Oude Badkamer 2 Nieuwe Badkamer 2
Oude Badkamer 3 Nieuwe Badkamer 3

Elke badkamerrenovatie is anders

Heb je een basic badkamer of een gemiddelde badkamer? Staat er in je huidige badkamer een standaard ligbad, maar wil je liever een grote inloopdouche? Elk huis, en dus ook elke badkamer, is anders. Hetzelfde geldt voor elke badkamerrenovatie. 

Een volledige badkamerrenovatie, wat komt erbij kijken?

Een badkamerrenovatie vraagt veel voorbereidend werk. Voordat je aan de verbouwing van je badkamer begint, moet je rekening houden met de volgende punten:

Welke installaties wil je?

Wil je graag een bad of een nieuwe douche? Of wil je liever allebei? Naarmate je ouder wordt, is het aan te raden om voor een inloopdouche te kiezen. Zo combineer je gemak en comfort!

Het aantal lavabo's

Hoe groter je gezin, hoe interessanter het is om meerdere lavabo’s te overwegen. Zo hoeven jullie ‘s ochtends niet in een rijtje aan te schuiven bij de lavabo.

De beschikbare ruimte

Heb je een kleine badkamer? Of beschik je juist over een ruime badkamer? Een belangrijke factor bij een kwalitatieve renovatie is het correct opmeten van de oppervlakte van je badkamerruimte.

Een juiste opmeting komt ook de inrichting ten goede. Door de afmetingen van jouw badkamer te kennen, kan je hem zo efficiënt mogelijk inrichten én ben je 100% zeker dat je badkamermeubels in je nieuwe badkamer passen!

Badkamer renovatie

Jouw budget

Hoeveel zou een badkamerrenovatie kosten? In je budgetbepaling dien je, naast de aankoop van de nieuwe badkamermeubels, de kranen, verlichting en andere accessoires, ook rekening te houden met diverse factoren:

 • Het sloopwerk
 • De afvoer van het puin
 • Het pleisterwerk
 • De betegeling
 • De montage
 • De ventilatie
 • Het kitwerk
 • De kostprijzen van de vakmannen

Een badkamer renoveren is een investering. Er zijn echter manieren om wat geld te besparen tijdens de renovatie. Enerzijds geldt voor renovatiewerken aan badkamers van een privéwoning het verlaagd btw-tarief van 6%. Dit op voorwaarde dat je woning ten minste 10 jaar oud is.

Anderzijds kan je een premie aanvragen. Op basis van jouw specifieke situatie zijn er verschillende premies. In dit artikel van Badkamer Gids kan je zien welke premies er voor jou mogelijk zijn.

Kom langs bij onze erkende renovatiefirma en maak zo kans op een renovatiepremie voor de badkamer van je dromen!

Het onderhoudsgemak

Je badkamer schoonmaken is niet de leukste klus. Ga voor een badkamer die onderhoudsvriendelijk is. Kies daarbij voor materialen die makkelijk schoon te houden zijn, zoals een hangende wc, een glasoppervlaktebeschermer voor de douchewand en een vloer die bestaat uit bijvoorbeeld keramische tegels of een praktische vinyl.

De materiaalkeuze

Welke materialen wil je in je nieuwe droombadkamer? Welke stijl heb je voor ogen? Wil je ledverlichting? De meest voorkomende stijlen zijn: modern, klassiek, landelijk of eigentijds.

Geen inspiratie? Maak een afspraak en kom langs in onze showroom!

Bij Wouters beginnen we elke badkamerrenovatie met een wit blad. Vanuit jouw wensen bouwen we een totaalconcept op. We overlopen alle mogelijkheden en laten je kennismaken met hoogstaande materialen. De keuzes zijn eindeloos. Ontdek zelf wat wij je te bieden hebben in onze showroom!

“Alles werd op maat gemaakt voor ons, de kasten geven enorme extra ruimte. Fijne afwerking, tof en vriendelijk team met respect voor onze woning.”

Van de Putte, Geel

“Er werd meegedacht van in het begin, uitvoering verliep vlot en alles werd netjes achter gelaten. Wij zijn zeer tevreden met de gekozen materialen. Goed gedaan!”

Vranckx, Hulshout

Je badkamer renoveren: 9 stappen

We overlopen graag samen hoe je te werk gaat bij een badkamerrenovatie. Hier zijn alvast 9 essentiêle stappen zodat je zeker niks vergeet.

#1 : Maak een ontwerp van je badkamer

Een badkamerrenovatie begint met het maken van een plattegrond van je gehele badkamer. Het is belangrijk dat je dit altijd op schaal doet, zodat je bij het inrichten niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Badkamer renovatie

#2 : Puzzel met het leidingnetwerk

Voordat je begint met de oude badkamermeubels te slopen, moet je nagaan waar alle water-, gas-, en elektriciteitsleidingen in je badkamer lopen. Zo voorkom je dat je door de bestaande leidingen heen boort.

#3 : De huidige badkamer afbreken

Als je graag eens lekker tekeer gaat, zal deze stap je zeker interesseren. Het is namelijk een van de leukste stappen bij een uitgebreide renovatie: het afbreken en slopen van de huidige badkamer. Breek de oude sanitaire toestellen en de meubels uit en maak plaats voor jouw nieuwe droombadkamer!

#4 : Leidingwerk en stroompunten controleren

In deze stap is het noodzakelijk om heel precies te werk te gaan. Hier moet je nadenken waar jij je sanitair en stroompunten wil plaatsen. Wil je een stopcontact op een andere plaats? Dan dien je de elektriciteitskabels te verleggen en een nieuw stopcontact te plaatsen. 

Weet je niet hoe je dit moet doen? Bij Wouters begeleiden we je in het totaalproject van je nieuwe badkamer!
Badkamer renoveren

#5 : Bestaande vloer egaliseren

Voordat je een nieuwe vloer plaatst, moet je de bestaande vloer egaliseren. Dit komt doordat je bij het uitbreken van het sanitair, zoals de douche en het bad, ook in de vloer moet breken. De ondergrond moet perfect egaal zijn. 

Zijn er wat kleine oneffenheden? Of moet de volledige vloer geëgaliseerd worden? Neem contact op met onze experts!

#6 : Tegelen en voegen

Wil je graag tegels in je badkamer? Dan is dit de volgende stap. Bij het tegelen en voegen van de vloer- en wandtegels is het belangrijk om zorgvuldig te werken. Enerzijds om tot een mooie resultaat te komen en anderzijds voor de waterdichtheid van je tegelwerk. 

Wil je graag een natuursteen tegelvloer? Of ga je liever voor keramische tegels of gewoon basic tegels? Laat je bijstaan in jouw keuze door Wouters, uitblinker in installatie.

#7 : Plafond plaatsen

Er bestaan verschillende soorten plafonds, zoals:

 • Spanplafond
 • Aluminium plafond
 • MDF-plafond
 • Plafond in hout
 • Plafond in gipskarton

Een badkamer volledig renoveren is dé specialiteit van Wouters. Een van de stappen van een totaalrenovatie is het plafond plaatsen. Moest je het zelf doen, zal dit soort werk na enkele uren echt zwaar beginnen worden. Laat het zware werk dus over aan de experten van Wouters!

#8 : Sanitair plaatsen

Nadat je het leidingwerk op de juiste manier hebt afgesteld of laten afstellen, heb je enkel nog een aansluitstuk nodig om het sanitair te verbinden met het leidingwerk. 

Badkamer renoveren

#9 : Elektriciteit en verlichting aansluiten

De laatste stap bij de renovatie van jouw badkamer, is het aansluiten van alle elektra en badkamerverlichting.

TIP: Zet altijd de stroom af wanneer je bezig bent met de aansluiting!

Wouter helpt!

Bij Wouters hebben we alles voor een complete badkamerrenovatie. Daarom begeleiden we je maar al te graag in het maken van de juiste keuzes voor je volledige badkamerrenovatie. We nodigen je daarvoor uit in onze toonzaal waar je je nieuwe badkamer kan beleven. Stap binnen in onze afgewerkte opstellingen en ontdek de brede waaier aan mogelijkheden

Een badkamerrenovatie van A tot Z

Als badkamerspecialist nemen wij al jouw zorgen weg en nemen wij de verantwoordelijkheid voor het verwezenlijken van jouw renovatie volledig op ons. Het enige wat jij moet doen is ons vertellen hoe jij het wil.  Bij een totale badkamerrenovatie komt immers veel kijken. Dankzij onze expertise, maximale zorg en optimale planning wordt zo’n totaalrenovatie kinderspel. 

We nemen trouwens het volledige project in handen. Elke werknemer uit ons team is dan ook een échte badkamerspecialist. Daardoor kan je rekenen op een badkamerrenovatie van A tot Z, van afbreken tot zorgeloos genieten. En jij? Jij hoeft achteraf alleen maar te ontspannen in de luxe van je nieuwe badkamer. Samenwerken met Wouters? Neem contact op met onze experts!

Waarom kiezen voor Wouters?

Een badkamer renoveren doe je niet zomaar. Een voorbereid man is er twee waard. En dus gaan we voor elke badkamerrenovatie niet over één nacht ijs. We tekenen, visualiseren en bespreken jouw totaalproject. We laten je de materialen niet alleen zien, maar ook voelen in onze toonzaal. We reiken je ideeën aan en bekijken allerlei mogelijke kleurencombinaties. 


Dankzij onze duidelijke werkwijze en grondige planning werken we samen naar het ultieme doel: de badkamer van jouw dromen. Contacteer ons met al je vragen of kom een kijkje nemen in onze showroom.

Contacteer onze badkamer-experts

Wil je meer informatie? Heb je vragen over een specifiek project dat je in gedachten hebt? Wouters helpt je verder. Gewoon je gegevens invullen is voldoende. Daarna nemen wij contact met je op!

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Postcode + regio*
Straatnaam*
Kies je onderwerp*
Bv: technieken*
 • Nieuwbouw
 • Renovatie
 • Totaalproject
 • HVAC
Geschat budget
Over welk budget beschik je?
 • Ik heb een budget onder €20.000
 • Ik heb een budget tussen €20.000 - €30.000
 • Ik heb een budget tussen €30.000 - €40.000
 • Ik weet het niet
Bericht*
0 of 500

Extra badkamertips