Vloerverwarming of radiatoren?

Wie een huis bouwt of grondig renoveert, moet heel wat bouwkundige en technische knopen doorhakken. Sommige werken in een huis hebben heel wat technische vaardigheden nodig, zoals een badkamerrenovatie. Eén van de belangrijkste beslissingen die je moet nemen, is hoe je je woning zal verwarmen. Kies je voor traditionele radiatoren, of ga je voor trendy vloerverwarming? Wij helpen je de juiste keuze te maken!

Waarom je radiatoren moet verkiezen boven vloerverwarming

Hoewel moderne radiatoren er helemaal anders uitzien dan de eerste radiatoren van zowat 180 jaar geleden, zorgen ze nog steeds voor een behaaglijke stralingswarmte in je woning. Vloerverwarming heeft de laatste jaren wel aan populariteit gewonnen, maar radiatoren zijn nog steeds budgetvriendelijker. Een radiator kan trouwens ook gewoon heel mooi zijn. Je zal versteld staan van de hoeveelheid verkrijgbare maten, kleuren en modellen.

Vloerverwarming

Niet onbelangrijk: voor slaapkamers zijn radiatoren beter geschikt dan vloerverwarming. Radiatoren kunnen, in tegenstelling tot vloerverwarming, de ruimte namelijk snel opwarmen voor bijvoorbeeld studerende kinderen. Zodra je de radiator uitzet, koelt de ruimte snel meteen weer af tot een heerlijke slaaptemperatuur. Zzzalig!

Waarom je vloerverwarming moet verkiezen boven radiatoren

Ben je ondanks alle voordelen geen fan van radiatoren? Dan is er gelukkig nog vloerverwarming. Geen verwarming meer aan de muur, maar mooi weggewerkt in een goed geïsoleerde vloer. Zo krijg je wat meer vrijheid bij het inrichten van je ruimtes. Bovendien dwarrelt er minder stof rond en is de lucht minder droog. De lagere stookkosten zijn mooi meegenomen. Hoezo, zijn die voor vloerverwarming dan lager? Ja, want omdat je met vloerverwarming een constante temperatuur nastreeft, kan je met lagere watertemperaturen werken. Zo kan je warmtepomp of verwarmingsketel een maximaal rendement halen en kan je de temperatuur in huis gemiddeld 2°C lager instellen. Én je hebt natuurlijk heerlijk warme voeten.

Vloerverwarming

Vloerverwarming of radiatoren: de knoop doorhakken

Je ziet het: er zijn heel wat interessante voordelen verbonden aan zowel vloerverwarming als radiatoren. De keuze om vloerverwarming te leggen of radiatoren te installeren, hangt echter niet alleen af van jouw eigen voorkeur, maar ook van je budget, de bestaande of gewenste installatie en de mate waarin jouw woning geïsoleerd is. Krijg je de knoop echt niet doorgehakt? Kom dan eens langs in de toonzaal van Wouters. Wij geven je met plezier advies op maat zodat je je huis op de meest efficiënte manier kan verwarmen.