Badkamer kopen: hoe begin ik eraan?

Wouters is dé specialist die je zoekt!

De keuze is gemaakt, je wil een nieuwe badkamer kopen. Je oude badkamer moet plaatsmaken voor een nieuwe badkamer. Maar dat is zeker niet de enige keuze die je moet maken. Hier begint het pas! Nu is het tijd om jouw nieuwe badkamer helemaal naar jouw wensen om te zetten.

Ben je ondertussen alle showrooms afgelopen en las je honderden artikels  over de laatste trends? Geen zorgen! Groep Wouters helpt je bij elke keuze en doorloopt alle stappen voor jouw droombadkamer samen met jou. 

badkamer kopen 1

Wat heb je nodig in jouw nieuwe badkamer

Voor we beslissen of je nu een landelijke badkamer of toch liever een industriële badkamer wenst, is het belangrijk om te kijken wat jij nodig hebt. We laten je favoriete badkamerstijl nog even achterwege en beginnen bij het begin. Om de ideale badkamer samen te stellen, kijken we naar welke voorzieningen jouw badkamer nodig heeft om jouw leven makkelijker te maken.

Staan jullie ‘s ochtends allemaal aan te schuiven in een veel te kleine badkamer om gebruik te maken van die ene wastafel? Dan is het belangrijk om meerdere wastafels te voorzien. 

Geen plaats voor zowel een douche als een vrijstaand bad? Dan kijken we samen met jou wat jouw opties zijn.  Voor elke situatie staat Groep Wouters klaar met persoonlijk advies. Genoeg keuze in ons ruime assortiment voor al jouw specifieke wensen!

Een badkamerontwerp dat bij jou past

Wanneer we de praktische kant van de zaak geregeld hebben, kunnen we aan de slag met je favoriete badkamerstijl. Ga je voor een scandinavisch interieur of heb je het meer vooren industriële badkamers?

Tijdens deze stap van het keuzeproces mag je ons in geuren en kleuren vertellen over jouw voorkeur qua stijl en interieur. Een badkamer met een stoere twist, een moderne stijl, opvallende eyecatchers… Bij Groep Wouters hebben we voor elk wat wils. Nog geen idee wat je wil? Kom langs en doe inspiratie op in onze showrooms.

Wist je trouwens dat je niet lang moet wachten om te zien hoe jouw badkamer eruit zal zien? We maken namelijk een 3D-ontwerp waarna je jouw complete badkamer al kunt bekijken door onze VR-bril! Plots bevind je je in een luxe badkamer en weet je al meteen hoe je nieuwe badkamer eruit ziet.

Alle sanitair op een rijtje gezet

Een inloopdouche, bad, toilet, whirlpool, kranen… Het zijn allemaal elementen van het sanitair in je badkamer. Er is geen enkele reden om je hoofd hierover te breken. Maak gebruik van een badkamerspecialist zoals Groep Wouters en maak je niet langer zorgen. Onze badkameradviseurs focussen zich op de technische kant en jij op wat je mooi vindt.

badkamer kopen 2

Waar moet je rekening mee houden?

Een nieuwe badkamer is een investering waar je jarenlang plezier van hebt. Voordat je eraan begint, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Ook moet je op de hoogte zijn van veel aspecten en weloverwogen keuzes maken.

Weet je niet hoe je hieraan begint? Wij vertellen je waar je op moet letten voordat je een nieuwe badkamer koopt. 

#1 : Allereerst: ontwerp en verdeel!

Voor je begint met het uitkiezen van je favoriete badkamermeubels, is het belangrijk dat je een goed grondplan opstelt. Op die manier ben je zeker dat je nadien niet voor verrassingen komt te staan.

Badkamer kopen

#2 : Gebruik kwalitatieve materialen

Bij het ontwerpen van een nieuwe badkamer moet je ook heel wat materiaalkeuzes maken. Zorg er hier voor dat je voor kwalitatief materiaal kiest. Zo ben je zeker dat je badkamer nog jaren mee kan!

#3 : Vergeet de ventilatie niet

Ondertussen weet je wellicht dat er in een badkamer heel wat vocht ontstaat. Als je je badkamer niet goed ventileert, kunnen er vochtplekken en schimmel ontstaan;


Zorg dus voor een goed ventilatiesysteem. Daarnaast is ook een badkamerraam een goede keuze!

drawars close up

#4 : Denk aan opbergruimte

Je bent enthousiast over je nieuwe badkamer en wil een strak design met handig sanitair. We begrijpen het. 

Vergeet echter niet de denken aan je opbergruimte! Voor je helemaal opgaat in alle details is het belangrijk dat al je materiaal een plaats krijgt. Je wil namelijk niet dat je nieuwe badkamer vol ligt met spullen die je niet kwijt kan. 

Denk bijvoorbeeld aan een spiegelkast. In kleinere badkamers zorgt dit voor een gevoel van ruimte en je kan er nog steeds dingen in opbergen!

Nieuwe badkamer kopen? Dat doe je best bij Groep Wouters!

Bij Groep Wouters hebben we al meer dan 10 jaar ervaring in badkamers en sanitair. We begeleiden je bij elke stap naar jouw badkamer, of het nu een badkamer renovatie is of een volledig nieuwe badkamer.. Groep Wouters is jouw aanspreekpunt en dankzij onze uitstekende service ben jij zeker van een kwalitatieve plaatsing.

Wist je dat wij jou tijdens de werken een mobiele badkamer bieden? Zo kom je nog steeds goed voor de dag terwijl wij aan je nieuwe badkamer werken.

Een nieuwe badkamer kopen? Kies voor Groep Wouters en slaap op twee oren terwijl wij jou helpen naar de badkamer van jouw dromen, van concept tot realisatie!

Contacteer onze badkamer-experts

Wil je meer informatie? Heb je vragen over een specifiek project dat je in gedachten hebt? Wouters helpt je verder. Gewoon je gegevens invullen is voldoende. Daarna nemen wij contact met je op!

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Postcode + regio*
Straatnaam*
Kies je onderwerp*
Bv: technieken*
  • Nieuwbouw
  • Renovatie
  • Totaalproject
  • HVAC
Geschat budget
Over welk budget beschik je?
  • Ik heb een budget onder €20.000
  • Ik heb een budget tussen €20.000 - €30.000
  • Ik heb een budget tussen €30.000 - €40.000
  • Ik weet het niet
Bericht*
0 of 500

Extra badkamertips