Nieuwe badkamer aanschaffen? Wouters is dé specialist die je zoekt!

Droom je van een nieuwe badkamer? Wil jij je een nieuw badkamer ontwerpen? Dan heb je de geschikte partner gevonden. Bij Groep Wouters nemen we jouw badkamer onder handen van A tot Z. Wij werken met kwaliteitsvolle materialen én bieden wij een professionele service aan. 

Ons team van specialisten begeleidt je doorheen het volledige proces waardoor jij binnen de kortste keren van je stijlvolle badkamer kan genieten. Interesse? Lees dan zeker verder!
Nieuwe badkamer

Een badkamer renoveren, hoe begin je eraan?

Stap per stap begeleiden onze experten je naar jouw nieuwe badkamer. Voordat we een 3D-ontwerp kunnen maken van het badkamer interieur dat jij wil, hebben we wat meer informatie over jou nodig.

Er zijn verschillende zaken waarmee je rekening moet houden:

 • Wil je een compleet nieuwe badkamer?
 • Ga je jouw bestaande badkamer renoveren? 
 • Ga je een kleine badkamer renoveren? Dan voorzie je best extra opbergruimte in je nieuwe badkamer.  
 • Wil je een dubbele wasbak of volstaat één wasbak?
 • Welke badkamerverwarming sluit bij jouw wensen aan? 
 • Welk sanitair mag je zeker niet vergeten?

Je merkt meteen dat je voor een nieuwe badkamer best niet over één nacht ijs gaat. Gelukkig staat Wouters tijdens het hele proces steeds aan jouw zijde! Wij weten uit ervaring welke vragen zeker beantwoord moeten worden en welke zaken je niet mag vergeten.

Heb je zelf al een idee voor de stijl en inrichting van je badkamer? Maak een afspraak en we bespreken samen jouw luxe badkamer!
Klanten Groep Wouters

Een nieuwe badkamer: welke keuzes moet je maken?

Een nieuwe badkamer laten plaatsen? Jouw droombadkamer is natuurlijk volledig afgestemd op jouw stijl en persoonlijkheid. Of op de noden en wensen van jouw gezin. Wanneer je een nieuwe badkamer wilt kopen, dan zijn er keuzes die je zal moeten maken. Hieronder leggen we je uit waar je rekening mee moet houden als je een nieuwe badkamer kiest.
 

Grootte van de badkamer

Is jouw huidige badkamer klein? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk geen ruimte voor een bad. Heb je een ruime badkamer? Dan kan je ervoor kiezen een complete badkamer in te richten met een douche én bad. Het is essentieel om het exacte aantal vierkante meters te kennen om de ruimte van jouw nieuwe badkamer optimaal te benutten.

Materialen

Afhankelijk van de stijl die jij graag hebt, zijn er verschillende mogelijkheden qua materialen. Wil je graag een natuurlijke sfeer creëren in jouw badkamer? Dan kan je gaan voor tegels in natuursteen,, neutrale kleuren en aardse tonen. Heb je toch liever die moderne touch? Dan kan je kiezen voor keramische tegels in grotere formaten, zwarte kranen en een wastafel in marmerlook.  

Interieur en design

Voordat je start met de installatie van jouw nieuwe badkamer, kan je nadenken over hoe je wil dat jouw badkamer eruit zal zien. Stel jezelf de vraag: "wat is voor mij een mooie badkamer?" Wil je een inloopdouche? Of een standaard ligbad? Of beide?

Zoek je naar nieuwe badkamer ideeën? Bekijk dan zeker ons inspiratiemagazine! Ook op Pinterest kan je vaak heel wat leuke ideeën vinden.

Badkamerspecialist Wouters helpt je graag verder met jouw keuzes!

Opbergruimte en verwarming

Wat doe je met jouw schoonmaakmiddelen, handdoeken en zeep? Denk goed na over hoeveel opbergruimte je moet voorzien in jouw nieuwe badkamer. Ook over de verwarming denk je best op voorhand na. Ga je voor vloerverwarming, wandverwarming of een klassieke radiator?

Iets wat primeert in een badkamer, is het gebruiksgemak. Een esthetische, mooie badkamer is een ding, maar onvoldoende opbergruimte voor jouw spullen kan voor enorm veel frustratie zorgen.

Maak voor jezelf een lijstje met jouw gewenste luxeniveau in jouw badkamer.

Kom bij ons langs en samen maken we jouw droom waar!
Nieuwe badkamer

Totale kostprijs van een nieuwe badkamer

Wat is de prijs van een nieuwe badkamer? Aangezien geen enkele badkamer hetzelfde is, kan je geen standaardprijzen op een nieuwe badkamer plakken. Elke badkamer van Wouters is een badkamer op maat

Denk op voorhand na over het budget dat je wil besteden aan jouw nieuwe badkamer zodat je prioriteiten kan stellen. Het is veel beter om te ontspannen in een badkamer die perfect voldoet aan je wensen dan thuis te komen in een badkamer die er goed uitziet, maar niet praktisch is.

We geven hieronder enkele zaken die de kostprijs van een nieuwe badkamer beïnvloeden.

#1 : Afbraakwerken

Wil je een totaalrenovatie van jouw badkamer? Hoe meer zaken afgebroken moeten worden (zoals de badkamertegels, het bad en/of de radiatoren) hoe hoger de prijs.

#2 : Leidingwerk

Heeft de nieuwe badkamer een andere indeling dan de huidige badkamer? Staat de douche nu op een andere plaats? Dan moeten de waterleidingen aangepast worden. 

Is de huidige staat van de leidingen nog in orde, dan kan je die simpelweg hergebruiken! Moeten de oude leidingen vervangen worden? Dan zal dat kosten met zich meebrengen. Kijk de leidingen grondig na, zodat je later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.
Nieuwe badkamer

#3 : Vloer- en wandafwerking

Jij bepaalt de stijl van de badkamer door jouw keuzes inzake vloer- en wandbekleding. Keramische wandtegels, natuursteen en pleistermaterialen zijn populaire materialen in een badkamer. Wat betreft de vloerbekleding zijn vooral keramische tegels een populaire optie. Uiteraard staat het je vrij om te kiezen een ander soort materiaal zoals vinyl, parket, laminaat, enzovoort. 

Keuzestress? Geen paniek! Je vindt altijd een uitvoering die voldoet aan jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Maak een afspraak bij Wouters en wij maken samen met jou de juiste keuzes.

#4 : Plafondafwerking

Het plafond in jouw badkamer draagt bij in de creatie van een aangename sfeer. Ook hier heb je de keuze tussen verschillende materialen met elk hun afwerkingsmogelijkheden. De belangrijkste voorwaarde voor een kwalitatief plafond, is dat het bestand is tegen de vochtigheidsgraad en de wisselende temperaturen die eigen zijn aan de badkamer.

#5 : Sanitair en badkamermeubels

Een ander aspect dat een grote invloed heeft op de gemiddelde prijs van jouw nieuwe badkamer, zijn nieuw sanitair en de badkamermeubels.

 • Sanitair: Je kan alle kanten uit in de keuze van sanitair. Wil je een thermostatische kraan? Een vaste of vrijstaande badkuip? Een inloopdouche of douchecabine? Het zijn allemaal zaken die de prijs van jouw totaalproject zullen beïnvloeden.
 • Badkamermeubels: De prijs van de badkamermeubels is afhankelijk van de afmetingen, het materiaal, het model en het design. Ga je voor een standaard badkamer? Of toch liever voor een badkamer op maat?

#6 : Badkamerventilatie

Het laatste wat je wil zijn vieze geurtjes en schimmels in de badkamer! Daarom is het belangrijk om een kwalitatief ventilatiesysteem te installeren in jouw nieuwe badkamer. Vraag hulp aan de professionele vakmannen van Groep Wouters.

Bespreken badkamer

#7 : Verlaagde btw tarief of niet?

Er zijn twee voorwaarden om recht te hebben op een verlaagd btw-tarief.
Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan heb je recht op een verlaagd btw-tarief van 6% voor renovatiewerken in badkamers van een privéwoning. Een tweede voorwaarde is dat de werken worden uitgevoerd door een geregistreerde aannemer. Wouters is daarbij dé specialist die je zoekt!

#8 : Werkuren badkamerspecialist

Heb je beslist om in zee te gaan met een echte vakman voor de installatie van jouw nieuwe badkamer? Dan is het belangrijk om te weten dat de werkuren ook in rekening worden gebracht. Zelf renoveren is misschien een goedkoper alternatief, maar dankzij de professionele aanpak van Wouters zal jouw badkamer tot in de puntjes afgewerkt zijn en eruit zien als in de boekjes!

Waarom kiezen voor Wouters?

 • Badkamers van A tot Z
 • Sanitair, verwarming, ventilatie én montage
 • Totaalaanpak
 • Modern comfort
 • Correcte uitvoering
 • Sterke planning en stipte opvolging
 • Kwaliteitsmerken
 • Duurzame energie

Contacteer onze badkamer-experts

Wil je meer informatie? Heb je vragen over een specifiek project dat je in gedachten hebt? Wouters helpt je verder. Gewoon je gegevens invullen is voldoende. Daarna nemen wij contact met je op!

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Postcode + regio*
Straatnaam*
Kies je onderwerp*
Bv: technieken*
 • Nieuwbouw
 • Renovatie
 • Totaalproject
 • HVAC
Geschat budget
Over welk budget beschik je?
 • Ik heb een budget onder €20.000
 • Ik heb een budget tussen €20.000 - €30.000
 • Ik heb een budget tussen €30.000 - €40.000
 • Ik weet het niet
Bericht*
0 of 500

Extra badkamertips