Laat je verwarming je in de kou staan?

Na enkele zachte maanden is daar plots toch die winterprik, en net dán laat je verwarming je in de steek. Het zal je maar overkomen. Je verwarming op tijd laten vervangen is de boodschap. Maar wat is het juiste moment? En welke soorten verwarming zijn er op de markt? We zetten ze voor je op een rijtje.

Is je verwarming nog van deze tijd?

Sputtert je verwarmingsketel, of heeft hij al wat jaren op de teller? Dan is een inspectie van je verwarming wellicht aan de orde. Better safe than sorry. Zeker als je gaat renoveren is dat hét moment om je verwarming te onderwerpen aan een grondige doorlichting. Zo weet je of het tijd is om in te grijpen en je verwarming te vervangen. Dankzij de huidige overheidssubsidies hoef je trouwens geen aanslag te plegen op je spaarpot om bij te kunnen dragen aan een duurzamere samenleving. Integendeel: je spaarvarken zal sneller gevuld raken met een energievriendelijke verwarmingsketel. Bovendien vraagt je nieuwe verwarming ook nog eens minder onderhoud. Je bespaart dus twee keer.

badkamer renovatie 4

Verwarming op maat van jouw budget en prioriteiten

Tijd voor een nieuwe verwarmingsketel? Met een warmtepomp zit je sowieso goed: veilig van de kou én van een eventuele verstrenging van de milieunormen. Maar je kan natuurlijk ook opteren voor een klassieke hoogrendementsketel of een moderne condensatieketel, die optimaal gebruikmaken van de aangevoerde energie. De keuze die je uiteindelijk maakt, hangt natuurlijk af van je budget en de mogelijkheden van jouw woning. Neem dus zeker je tijd om jouw situatie in kaart te brengen.

Verwarming

De verwerking van je verwarming in je interieur

Maar hoe verspreid je die warmte dan in je woning? Kies je nu voor vloerverwarming of radiatoren? Met radiatoren, bijvoorbeeld, die je op strategische punten in je huis plaatst. Anno 2020 is er een divers aanbod aan gebruiksvriendelijke en stijlvolle verwarmingselementen die je woning in geen tijd verwarmen en bovendien een meerwaarde zijn voor je interieur. Geen fan van radiatoren? Kies dan voor wandverwarming of vloerverwarming om je interieur op een zuinige en onzichtbare manier te verwarmen.

Warmgelopen voor een nieuwe verwarming?

Elke woning is anders en verdient verwarming op maat. Laat je dus goed informeren door een betrouwbare vakman. Bij Wouters krijg je persoonlijk advies en een hartverwarmend contact. Maak een vrijblijvende afspraak.