Warmtepomp installateur: Groep Wouters helpt je milieubewust verwarmen

De warmtepomp is op dit moment ongetwijfeld een van de meest milieuvriendelijke manieren om je huis te verwarmen. Geen wonder dus dat steeds meer mensen kiezen voor dit soort verwarming. Om er zeker van te zijn dat je de juiste warmtepomp kiest voor jouw noden, laat je jouw warmtepomp best installeren door een erkende warmtepomp installateur.

In dit artikel leggen we je uit wat een warmtepomp is en welk type warmtepomp jij nodig hebt. Bovendien lichten we toe waarom Groep Wouters de beste partner is voor de installatie van jouw warmtepomp. 

Verwarming

De warmtepomp: een uitstekend alternatief voor het klassieke verwarmen

First things first: wat is een warmtepomp nu eigenlijk? Heel simpel gezegd is de warmtepomp een energiezuinig alternatief voor een traditionele verwarmingsketel. Die energiezuinigheid heeft de warmtepomp te danken aan zijn unieke werking ervan, die we hieronder voor jou toelichten.

Een warmtepomp werkt op energie van de natuur

Eender welk type warmtepomp werkt op basis van energie die het apparaat onttrekt aan de natuur. Sommige warmtepompen halen energie uit water, terwijl anderen hun energie uit de lucht of de aardbodem halen. Zo bestaan er drie types warmtepompen: de lucht-water warmtepomp, de lucht-lucht warmtepompen, en de geothermische pompen.

De warmte die de warmtepomp uit de natuur trekt, verwarmt die pomp vervolgens verder op tot een hogere temperatuur. Maar maak je geen illusies: een warmtepomp werkt niet volledig op energie uit de natuur. Ongeveer drie vierde van de energie haalt zo’n pomp uit de natuur, voor dat laatste kwartje maken de systemen gebruik van elektriciteit.
 
Een professionele installateur inschakelen voor een correcte plaatsing van jouw warmtepomp? Kies voor de experten van Groep Wouters: maak een afspraak of neem contact met ons op.

Welk type warmtepomp kies ik best?

Nu je weet dat er verschillende soorten warmtepompen bestaan, vraag je je nu misschien af welke soort warmtepomp jij dan het best aanschaft. Dat hangt allemaal af van de mogelijkheden die jouw woning biedt. Zo wordt in nieuwbouwwoningen vaak gekozen voor een water-water warmtepomp, terwijl men in bestaande woningen vaker opteert voor een lucht-water warmtepomp.

Om te evalueren welk type pomp het meest geschikt is voor jouw woning, doe je best een beroep op de expertise van een erkende installateur. Zij kennen de kneepjes van het vak en weten perfect of jij nu een lucht-lucht warmtepomp, een lucht-water warmtepomp of een volledig ander model nodig hebt.

Hulp nodig om te bepalen welk type warmtepomp jij nodig hebt? Doe een beroep op de experten van Groep WoutersMaak een afspraak of neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Groep Wouters helpt jou met jouw keuze

Groep Wouters is een erkend installateur van warmtepompen. We hebben een jarenlange expertise in het installeren van warmtepompen, waardoor we perfect weten welke pomp bij welke woning past. Daarnaast zijn er nog tal van redenen om met ons samen te werken. We sommen ze hieronder voor jou op.

Waarom kopen bij Groep Wouters?

Een warmtepomp kopen is geen kleine beslissing. Je denkt er beter goed over na, en je koopt je warmtepomp best aan bij een professionele installateur die een correcte plaatsing garandeert. Lees verder en ontdek waarom Groep Wouters de juiste keuze is.

1. Ruim assortiment aan warmtepompen

Op zoek naar de meest geschikte warmtepomp? Het ruime assortiment van Groep Wouters biedt een warmtepomp voor elke woning. Ontdek hieronder welk type warmtepomp past bij jouw woning!

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp zet buitenlucht om naar warm water om te gebruiken in je radiatoren of sanitair. Deze warmtepomp is uitermate geschikt voor huizen met vloerverwarming. Belangrijk hierbij is dat de woning op een degelijke manier geïsoleerd is. Bovendien kan een lucht-water warmtepomp aangesloten worden op de centrale verwarming.


Lucht-lucht warmtepomp

Wanneer je gaat voor een nieuwe warmtepomp kan je ook opteren voor een lucht-lucht warmtepomp. Deze warmtepomp werkt heel simpel: buitenlucht wordt opgezogen en omgezet naar koude of warme lucht. Op die manier kan je tegen een goedkope prijs je woning op een efficiënte manier verwarmen. Tijdens de hete zomers kan je de warmtepomp dan weer als airco inzetten.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een lucht-water warmtepomp en een gasgestookte hoogrendementsketel. Dit is ideaal voor woningen waarbij renovaties nodig zijn en waar er nog geen goede isolatie aanwezig is. Hierbij werken de warmtepomp en de cv-ketel samen om het sanitair water en huishoudelijk water te verwarmen tot een aangename temperatuur.

Lees hier meer over de voor-en nadelen van de warmtepomp.

Water-water warmtepomp

Met een water-water warmtepomp kan je de warmte die in het grondwater aanwezig is gebruiken om je huis te verwarmen. Het warme water wordt namelijk opgepompt en verspreid in de radiatoren die door je huis lopen. Een super efficiënt systeem om je verwarming wat milieuvriendelijker te maken.

Grond-water warmtepomp of geothermische warmtepomp

De laatste optie is een geothermische warmtepomp. Deze warmtepomp gaat gepaard met een stevige investering, aangezien er een horizontaal of verticaal buizennetwerk op moet worden aangesloten. De warmtepomp onttrekt warmte uit het grondwater, waarbij de temperatuur nog wordt opgedreven door een compressor en een condensor

2. Oog voor het milieu

In een tijd waar de fossiele brandstoffen stilaan uitgeput raken en traditionele energiebronnen moeilijk te bereiken zijn vanwege oorlog, is een warmtepomp des te makkelijker en milieuvriendelijker. Bij Groep Wouters vinden we het belangrijk om aandacht te hebben voor een groenere wereld, en we doen er alles aan om ons steentje bij te dragen.

3. Persoonlijk advies

Klaar om een nieuwe warmtepomp te kopen? Groep Wouters geeft je persoonlijk advies, rekening houdend met jouw noden en wensen. Heb je een vergunning nodig? Of heb je een zwaardere elektriciteitsaansluiting nodig? Wat is het benodigde vermogen bij mijn woning? Is er een verschil met een vrijstaande woning?

Met al deze vragen moet je niet blijven zitten! De experten van Groep Wouters helpen je graag om al je vragen omtrent een warmtepompinstallatie te beantwoorden. Contacteer ons gerust of maak een afspraak.

Vertrouw op de expertise van Groep Wouters!

Ben je helemaal overtuigd van onze expertise in warmtepompen? Wij bij Groep Wouters zorgen ervoor dat alles in goede banen verloopt, zodat jij zeker bent van een goed resultaat. Vraag vrijblijvend een offerte aan en kom zo te weten wat de mogelijkheden zijn binnen jouw budget. 

De persoonlijke touch van Wouters

Een badkamer is jouw oase van rust. Deze ruimte in je huis moet dus volledig aan jouw wensen voldoen, en die zijn natuurlijk niet kant-en-klaar. Je badkamer mag daarom ook niet zomaar een kant-en-klaar design zijn. Bij Wouters zorgen we voor de persoonlijke touch die jij nodig hebt.

Beleef luxe, kwaliteit en uniekheid van de bovenste (badkamer)schuif

Wouters staat voor luxe en kwaliteit. Al het materiaal is speciaal geselecteerd voor het beste resultaat. Zo krijgt je badkamer ontwerp net dat tikkeltje extra. Je zal die luxueuze uitstraling snel genoeg merken, terwijl je ronddwaalt in je droombadkamer. 

De uitstekende kwaliteit manifesteert zich niet enkel materialistisch, maar ook op vlak van de werknemers van Wouters. Onze interieurarchitecten staan de hele renovatie voor je klaar. Wil je toch graag testen of een alleenstaand bad een mogelijkheid is? Geef ze een seintje en ze komen naar je toe gesneld met een Virtual Reality-bril. 

Aangezien jij zelf je badkamerontwerp kan samenstellen, is elk ontwerp van Wouters uniek. je kan er zorgeloos mee pronken, zonder de angst dat een buur, familielid of collega met je ontwerp aan de haal gaat.

Duurzaamheid op nummer 1

Weet je wie er nog fan is van de badkamer ontwerpen van Wouters? Het milieu! Aangezien Wouters duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, geven we dit graag door aan onze klanten. Helaas is het nog niet mogelijk om de bomen mee te laten juichen tijdens je VR-avontuur. 

Bovendien is duurzaamheid ook goed voor de portemonnee. Wie investeert in het milieu, investeert dus niet enkel in de maatschappij en de toekomst, maar ook in zichzelf. En is dat niet wat we allemaal willen?

Wil je nog een stapje verdergaan? Ontdek dan hier 6 tips voor een duurzame badkamer. Bespreek ze tijdens je bezoek aan Wouters, we houden er met plezier rekening mee!

Bang dat de VR-bril je niet alles kan tonen?

Uiteraard weet Wouters als badkamerspecialist dat er meer nodig is dan een uniek en stijlvol badkamerontwerp. Ook HVAC is essentieel, zoals verwarmen, koelen en verluchten. Wouters is bekend met de nieuwste technologieën van warmtepompen en condensatieketels. Hopeloos rondrijden, verschillende offertes aanvragen en prijzen vergelijken, kan je dus volledig achterwege laten. Als dat niet van een totaalplaatje gesproken is!

Contacteer onze badkamer-experts

Wil je meer informatie? Heb je vragen over een specifiek project dat je in gedachten hebt? Wouters helpt je verder. Gewoon je gegevens invullen is voldoende. Daarna nemen wij contact met je op!

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Postcode + regio*
Straatnaam*
Kies je onderwerp*
Bv: technieken*
  • Nieuwbouw
  • Renovatie
  • Totaalproject
  • HVAC
Bericht*
0 of 500

Extra badkamertips