Warmtepomp: prijs, types en meer via Groep Wouters

Een warmtepomp kopen komt met heel wat vragen: welke soorten zijn er, wat is het verschil tussen al die verschillende types, wie kan dat als beste installeren en vooral, hoeveel kost dat? 

Zeker nu besparen op je energiefactuur erg belangrijk is, kan het lonen om voordien al een idee te hebben van de prijs. Wil jij je huis efficiënt en milieuvriendelijk verwarmen en dit alternatief voor de gewone centrale verwarming een kans geven? Dankzij Groep Wouters weet jij straks alles wat je moet weten over een warmtepompinstallatie!

Waarom een warmtepomp installeren?

Misschien werkt je gasgestookte cv-ketel wel nog perfect, of heb je geen idee hoe een warmtepomp werkt. Of misschien weet je niet goed wat de voordelen van een warmtepomp zijn en twijfel je daarom om er eentje te laten installeren. Dat een dergelijke installatie voor jouw woning heel wat voordelen kan leveren is echter evident. We vertellen je hier graag waarom een warmtepomp zo ongelooflijk voordelig is. 

Weg met fossiele brandstoffen

Welk type warmtepomp je ook beslist te kopen, een warmtepomp is altijd een stuk milieuvriendelijker dan verwarmingssystemen met fossiele brandstoffen. Warmtepompen verbruiken trouwens ook erg weinig energie, significant minder dan verwarming op aardgas of stookolie zelfs.

In combinatie met een goed geïsoleerde woning is het ook zo dat een warmtepomp de woning gelijkmatiger verwarmt. Dag en nacht hou je een constante temperatuur aan, en dat dankzij de warmtepomp!

Bespaar geld dankzij een warmtepomp

Wat kost een warmtepomp? Die vraag is eigenlijk niet zo belangrijk wanneer je weet dat een warmtepomp sowieso een behoorlijke besparing betekent. Een warmtepomp onttrekt namelijk energie uit aarde, water of lucht, waardoor je traditionele energiebronnen, zoals duur gas, achterwege kan laten. Duurzame energie is dus ook een stuk goedkoper!

Heb je vragen over de gemiddelde terugverdienperiode van jouw warmtepomp?

 Wil je meer weten over wat ‘goede isolatie’ precies inhoudt en of prijzen verschillen afhankelijk van de soort warmtepomp? Neem dan zeker contact op met de experten van Groep Wouters!

De verschillende soorten warmtepompen

Ben jij op zoek naar de meest geschikte warmtepomp voor jouw woning maar zie je door de bomen het bos niet meer? Heb je geen enkel idee wat het verschil is tussen een lucht-lucht warmtepomp en geothermische warmtepompen? Wij leggen je graag uit welke verschillende types er bestaan. In samenspraak met Groep Wouters kan jij zo de perfecte warmtepomp vinden voor jouw thuis.

Lucht-lucht warmtepomp

Een lucht-lucht warmtepomp heeft eigenlijk een erg simpele werking. De buitenlucht wordt opgezogen door de machine en vervolgens omgezet naar warme of koude lucht, zoals je zelf wenst. Tegen een goedkope prijs kan je op die manier je woning makkelijk verwarmen of verkoelen. 

Lucht-water warmtepomp

Met een lucht-water warmtepomp zal je de buitenlucht omzetten naar warm water dat je vervolgens kan gebruiken in je sanitair of radiatoren. Heb jij vloerverwarming in huis? Dan is de lucht-water warmtepomp ook daarvoor uitermate geschikt. 

Wel belangrijk is dat jouw woning geïsoleerd is. Je woning verwarmen met een warmtepomp kan dankzij dit systeem ook door je lucht-water warmtepomp aan te sluiten op de centrale verwarming. 

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp combineert een gasgestookte hoogrendementsketel met een lucht-water warmtepomp. Moet jouw woning nog gerenoveerd worden of is er nog geen goede isolatie aanwezig? Dan is dit voor jou een goed alternatief!

Dankzij de hybride warmtepomp werken je cv-ketel en de warmtepomp samen om het sanitair water en het huishoudelijk water tot de juiste temperatuur te verwarmen.

Geothermische warmtepomp of grond-water warmtepomp

Tenslotte is er nog de optie van de geothermische warmtepomp. Deze grond-water warmtepomp houdt wel een stevige investering in, aangezien er een verticaal of horizontaal buizennetwerk moet worden aangelegd en op worden aangesloten.

Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit het grondwater. Daarenboven zijn er een compressor en een condensor aanwezig om de temperatuur verder op te drijven.

Gemiddelde prijs van een warmtepomp

Of je nu voor een lucht-lucht warmtepomp of voor een water-water warmtepomp wil gaan maakt wel degelijk uit wanneer het aankomt op de gemiddelde kostprijs. Elke soort pomp heeft namelijk een verschillende prijs. De aanschaf van een warmtepomp is daarom iets dat beter hand in hand gaat met goed advies, zoals dat van Groep Wouters.

De goedkoopste warmtepomp start rond de 2500 euro, maar voor de meeste warmtepompen reken je best nog een paar duizenden euro’s meer. Een warmtepomp kostprijs kan stijgen tot zo’n 24 000 euro.

Om een voordelige warmtepomp te kiezen is het dan ook aangeraden om in gesprek te gaan met een erkende installateur, zoals Groep Wouters, zodat je precies weet waar je aan begint.

Een warmtepomp is sowieso een investering, maar een warmtepomp combineert dan ook milieuvriendelijkheid met een sterk gedaalde maandelijkse energiekost. Op de lange termijn is een warmtepomp in elk geval voordeliger voor jou én voor het milieu

Waarom Groep Wouters inschakelen?

Ondertussen weet je al veel meer over warmtepompen. De vraag is echter nog door wie je de installatie laat uitvoeren. Bij Groep Wouters beschikken we over echte warmtepompexperten. Hier leggen we je graag uit waarom wij een goede match zouden zijn voor jouw plannen.

Persoonlijk advies

Ben jij er klaar voor om een warmtepomp te installeren? Vraag je je af welke soort pomp beter zal zijn voor jouw woning? Heb je een vergunning nodig? Of een andere elektriciteitsaansluiting? Op al die vragen en meer kan Groep Wouters je een antwoord bieden.

Maak een asfpraak

Een afspraak maken bij Groep Wouters gaat snel en makkelijk. Onze experten vertellen je alles wat je wil weten en geven je de antwoorden die je zoekt. Bovendien kan ons team ook zorgen voor de juiste warmtepomp voor jouw woning!

Erkend installateur met kennis van zaken

Dat een warmtepomp een investering is hoeven we je niet meer te vertellen. Bij zo’n integraal deel van je woning is het natuurlijk wel belangrijk dat alles juist geïnstalleerd wordt, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de werking van jouw nieuwe verwarming.

Groep Wouters heeft gelukkig heel wat kennis van zaken wanneer het op warmtepompen aankomt. Ons team zorgt ervoor dat jouw verwarming straks perfect werkt! Wil je ook een warmtepompboiler of zonnepanelen installeren in combinatie met jouw warmtepomp? Ook daarvoor kan je bij ons terecht.

Vertrouw op Groep Wouters voor jouw nieuwe warmtepomp!

Sta jij te springen om je woning te voorzien van een milieuvriendelijke en besparende manier van verwarmen?

 Dan staan wij klaar om jou daarbij te helpen! Bekijk zeker onze website om te zien waar wij je nog bij kunnen helpen en maak snel een afspraak met onze experten. Tot binnenkort!

Extra badkamertips