Warmtepomp kopen? 4 redenen om te kiezen voor een warmtepomp van Groep Wouters

Wil je een warmtepomp kopen, maar weet je niet welk soort warmtepomp zorgt voor een optimaal rendement? Wil je je gas- of CO2-uitstoot verlagen met een bepaald type warmtepomp? Kies dan voor Groep Wouters en verwarm je huis op een milieuvriendelijke en efficiënte manier!

warmepomp-kopen-1

1. Ruim assortiment

Op zoek naar de meest geschikte warmtepomp? Het ruime assortiment van Groep Wouters biedt een warmtepomp voor elke woning. Ontdek hieronder welke type warmtepomp past bij jouw woning!

Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp zet buitenlucht om naar warm water om te gebruiken in je radiatoren of sanitair. Deze warmtepomp is geschikt voor huizen met vloerverwarming. Belangrijk hierbij is dat de woning op een degelijke manier geïsoleerd is. Bovendien kan een lucht-water warmtepomp aangesloten worden op de centrale verwarming.

Lucht-lucht warmtepomp

Wanneer je gaat voor een nieuwe warmtepomp kan je ook opteren voor een lucht-lucht warmtepomp. Deze warmtepomp werkt heel simpel: buitenlucht wordt opgezogen en omgezet naar koude of warme lucht. Op die manier kan je tegen een goedkope prijs je woning op een efficiënte manier verwarmen.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een lucht-water warmtepomp en een gasgestookte hoogrendementsketel. Dit is ideaal voor woningen waarbij renovaties nodig zijn en er nog geen goede isolatie aanwezig is. Hierbij werken de warmtepomp en de CV-ketel samen om het sanitair water en huishoudelijk water te verwarmen tot een aangename temperatuur.

Water-water warmtepomp

Met een water-water warmtepomp kan je de warmte die in het grondwater aanwezig is gebruiken voor het verwarmen van je huis. Het warm water wordt namelijk opgepompt en verspreid in de radiatoren die door je huis lopen. Een super efficiënt systeem om je verwarming wat milieuvriendelijker te maken.

Grond-water warmtepomp of geothermische warmtepomp

De laatste optie is een geothermische warmtepomp. Deze warmtepomp gaat gepaard met een stevige investering, aangezien er een horizontaal of verticaal buizennetwerk op moet worden aangesloten. De warmtepomp onttrekt warmte uit het grondwater, waarbij de temperatuur nog wordt opgedreven door een compressor en een condenser. 

2. Milieuvriendelijk

In een tijd waar de fossiele brandstoffen stilaan uitgeput raken en traditionele energiebronnen moeilijk te bereiken zijn vanwege oorlog is een warmtepomp des te makkelijker en milieuvriendelijker.

3. Geldbesparend

Kies je voor een milieuvriendelijke warmtepomp? Dan zal je bovendien al snel kunnen besparen op je uitgaven. Aangezien een warmtepomp zijn energie haalt uit aarde, water en lucht kan je de traditionele energiebronnen namelijk achterwege laten. Mooi meegenomen in een tijd waarin de gasprijzen de pan uit swingen, niet?

4. Persoonlijk advies

Klaar om een nieuwe warmtepomp te kopen? Groep Wouters geeft je persoonlijk advies, rekening houdend met jouw noden en wensen. Vergunning nodig? Of heb je een zwaardere elektriciteitsaansluiting nodig? Wat is het benodigde vermogen bij mijn woning? Is er een verschil met een vrijstaande woning? De experten van Groep Wouters laten geen enkele vraag onbeantwoord.

Meer weten over welke warmtepomp perfect past binnen je woning? Maak snel een afspraak met de experten van Groep Wouters. Op zoek naar een warmtepompboiler of zonnepanelen voor je warmtepomp? Bezoek dan zeker onze website!

Ontdek de complete badkamers van Groep Wouters

Word je al warm bij de gedachte aan een nieuwe badkamer? Wil je graag een badkamer die van A tot Z in orde is? Kies dan voor badkamerspecialist Groep Wouters. Maak snel een afspraak online of kom langs in één van onze showrooms.

Contacteer onze badkamer-experts

Wil je meer informatie? Heb je vragen over een specifiek project dat je in gedachten hebt? Wouters helpt je verder. Gewoon je gegevens invullen is voldoende. Daarna nemen wij contact met je op!

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Postcode + regio*
Straatnaam*
Kies je onderwerp*
Bv: technieken*
  • Nieuwbouw
  • Renovatie
  • Totaalproject
  • HVAC
Bericht*
0 of 500

Extra badkamertips