Nieuwe badkamer ontwerpen?
In 7 stappen door het hele proces

Staan er renovatie- of bouwwerken voor de deur en wil je graag je nieuwe badkamer ontwerpen?

 Sta je al te popelen om een inloopdouche uit te kiezen of de kleur van je tegels te bepalen? Dan staat Groep Wouters je graag bij tijdens je traject en om je over je keuzestress heen te helpen.

We geven je hier de 7 belangrijkste stappen in het keuzeproces even mee.

nieuwe-badkamer-ideeen-industrieel

In 7 stappen een nieuwe badkamer ontwerpen

Met al heel wat jaren ervaring op de teller weet Groep Wouters als geen ander hoe het ontwerpen van een badkamer in zijn werk gaat. Aangezien een nieuwe badkamer ontwerpen een helse klus kan zijn, helpen wij jou graag doorheen jouw gehele ontwerpproces. Onze grootste troeven zijn onze interieurarchitecten - dankzij hun jarenlange ervaring met het ontwerpen van badkamers weten zij precies hoe jou te helpen in het maken van moeilijke keuzes.

Stap 1. Breng je noden in kaart

badkamer-landelijk-2 (1)
badkamer-landelijk-1

Heb je een groot gezin? Dan neem je best een dubbele wastafel om een zware ochtendrush te voorkomen. Naast een stijlvolle badkamer is ook een praktisch ontwerp geen overbodige luxe. Denk dus goed na over de grootte van de meubels, maar ook over de juiste materialen en de hoeveelheid opbergruimte.

Iedereen wil toch een makkelijk te onderhouden badkamer? Denk dan ook na over het gebruiksgemak en de onderhoudsvriendelijkheid van je nieuwe badkamer. Kies voor een hangend toilet zodat je er makkelijk onder kan met de stofzuiger en zorg voor de juiste belichting zodat je je kan opmaken of scheren, maar ook een gezellige sfeer kan creëren wanneer je een bad neemt. Kortom: denk goed na over wat je nodig hebt, los van het esthetische.

Stap 2. Laat je badkamer tekenen bij badkamerspecialist Groep Wouters

Beslist wat je noden zijn? Dan ben je klaar voor de tweede stap: een moodboard laten maken door Groep Wouters. In de showroom kan je al een beeld krijgen van jouw ideale badkamer. 

Het team van Groep Wouters gaat direct aan de slag met een badkamer-ontwerp. Aan de hand van verschillende invalshoeken wordt het badkamerontwerp in een tekening gegoten, waarbij wordt nagedacht over de juiste badkamermeubels en de wensen van de klant. Zo nemen wij alle lasten uit jouw handen en krijg je geen last meer van keuzestress.

badkamer-laten-ontwerpen-vr-bril-1

Bekijk je ontwerp in Virtual Reality

Heb je nood aan voldoende ruimte? Of ben je bang dat je nieuwe bad zal vloeken met je wastafel? Via Virtual Reality zorgt Groep Wouters ervoor dat je je badkamer in 3D te zien krijgt. Zo krijg je een badkamer op maat die voldoet aan je persoonlijke wensen en heb je een realistisch beeld van je ontwerp. 

Stap 3. Kies je stijl

Voor je aan de slag gaat met de keuze van je materialen, de grootte van de meubels en de kleur van je badkamer, is het belangrijk om na te denken over welke stijl je je badkamer ontwerp wil geven. Apps als Pinterest kunnen je al wat nieuwe badkamer ideeën bieden en aan de hand van een duidelijk moodboard kan je een goed beeld schetsen van jouw droombadkamer. 

De meest gekozen badkamerstijlen zijn:

 • Klassieke badkamer
 • Industriële badkamer
 • Moderne badkamer
 • Landelijke badkamer
 • Design badkamer
 • Luxe badkamer
design-badkamer-voorbeeld-2
luxe-badkamer-ideeen-2
nieuwe-badkamer-ideeen-industrieel
badkamer-industriele-stijl-1

Uiteraard kan je ook elementen uit verschillende stijlen mixen om een badkamerontwerp te verkrijgen dat volledig bij jouw wensen aansluit. Het belangrijkste is natuurlijk dat jij je helemaal thuis voelt in jouw nieuwe badkamer.

Stap 4. Kies je kleur

badkamer-ideeen-scandinavisch-1
badkamer-ideeen-moderne-badkamer-2

Eens je besloten hebt of je voor een moderne of eerder klassieke badkamer wil gaan, is het tijd voor de tweede stap: de kleurkeuze. Wil je graag een badkamer die groot oogt? Opteer dan voor lichte en neutrale kleuren. Kan je de gedachte aan een kleurloze badkamer niet verdragen? Kies dan voor kleine accessoires met felle kleuren. Zo komt je tijdloze badkamer onmiddellijk tot leven.

Stap 5. Planning opstellen

Wanneer alle materialen en kleuren zijn gekozen, wordt het tijd om een planning van de werken op te stellen. Wanneer wordt er gerenoveerd, hoelang wordt er gerenoveerd en wat wordt er gerenoveerd? Ook zaken buiten de badkamer, zoals bijvoorbeeld een toiletruimte, kunnen door ons aangepakt worden. De renovatie van een kleine badkamer neemt minder tijd in beslag dan die van een grote badkamer. Dankzij een strikte planning heb je zelf genoeg tijd om je kasten leeg te maken en de laatste puntjes op de i te zetten.

Stap 6. … START!

Klaar voor de start! Met een gezonde portie zin toveren onze werknemers je badkamer om tot een echt toonzaalmodel, helemaal klaar om de nieuwe eigenaars te verwelkomen. Toch een beetje paniek bij de gedachte dat je even zonder eigen badkamer zit? Ook daar biedt Groep Wouters een oplossing voor. Tijdens de werken zorgen wij voor een mobiele badkamer, zodat je nooit het genot van een warme douche moet missen.

Stap 7. Geniet van je ontwerp!

Vrouw in bad

Heb je een badkamer laten ontwerpen en is de installatie eindelijk achter de rug? Dan is het tijd voor de leukste en laatste stap: genieten van je prachtige ontwerp. Kom helemaal tot rust in een badkamer die je diepste verlangens vervult.

Wouters, dé specialist in nieuwe badkamers

Waarom zou je kiezen voor Wouters? Simpelweg omdat zij jou laten genieten op maat. Bovendien staan wij in voor alles: sanitair - verwarming - elektriciteit en ventilatie.

Contacteer onze badkamer-experts

Wil je meer informatie? Heb je vragen over een specifiek project dat je in gedachten hebt? Wouters helpt je verder. Gewoon je gegevens invullen is voldoende. Daarna nemen wij contact met je op!

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Postcode + regio*
Straatnaam*
Kies je onderwerp*
Bv: technieken*
 • Nieuwbouw
 • Renovatie
 • Totaalproject
 • HVAC
Geschat budget
Over welk budget beschik je?
 • Ik heb een budget onder €20.000
 • Ik heb een budget tussen €20.000 - €30.000
 • Ik heb een budget tussen €30.000 - €40.000
 • Ik weet het niet
Bericht*
0 of 500

Extra badkamertips