Nieuwe badkamer laten plaatsen?
Kies voor de kwaliteit van Groep Wouters

Wil je al jaren een  nieuwe badkamer laten plaatsen?

Zie je in je dromen al keramische tegels tegen je marmeren wastafel of in je nieuwe douche, maar weet je niet hoe een badkamer verbouwen in zijn werk gaat?

Het team van Groep Wouters gaat stap voor stap met jou aan de slag voor een stijlvolle badkamer die aan al je wensen voldoet.

nieuwe-badkamer-laten-plaatsen-1

Nieuwe badkamer laten plaatsen? In 8 stappen naar de badkamer van je dromen

Wil je een nieuwe badkamer laten plaatsen, maar zie je door het bos de bomen niet meer? Met dit stappenplan helpt Groep Wouters je orde scheppen in de chaos.

Stap 1: Ga op zoek naar de stijl die bij je past

badkamer-landelijk-2 (1)
badkamer-ideeen-scandinavisch-1

Een complete renovatie van een badkamer is een hele klus. Iedereen wil toch gaan voor een tijdloze badkamer die nog jaren meekan? Het is daarom extra belangrijk om goed na te denken over wat je stijl is en hoe je alle elementen van je badkamer zo kan samenbrengen dat ze een mooi geheel vormen. 

Hoe je hieraan moet beginnen? Ga op zoek naar foto’s van badkamermeubelen, kleuren, tegelsoorten enzovoort die jij echt mooi vindt. Creëer als het ware een moodboard dat jouw stijl representeert. 

Op zoek naar nieuwe badkamer ideeën? Bekijk zeker ons inspiratiegids of breng een bezoekje aan onze toonzaal.

Inspiratiemagazine

UNIEKE GIDS MET

BADKAMERINSPIRATIE

badkamer-inspiratiegids-2

Stap 2: Ga op zoek naar de juiste kleurcombinatie

Een kleurkeuze lijkt op het eerste gezicht misschien iets banaal, maar de juiste kleur speelt een belangrijke rol in het eindresultaat. Is jouw huidige badkamer modern, maar oogt hij klein? Dan kan dat te wijten zijn aan de kleurkeuze en meer bepaald het gebruik van donkere kleuren. Lichte kleuren zorgen daarentegen voor een ruimer gevoel.

Neutrale kleuren zorgen voor een tijdloze look. Neig je toch wat meer naar felle kleuren? Combineer dan een neutrale kleur met felle kleuraccenten. Zo springt je badkamer echt in het oogt!

design-badkamer-voorbeeld-2
luxe-badkamer-ideeen-2
nieuwe-badkamer-ideeen-industrieel
badkamer-industriele-stijl-1

Stap 3: Denk aan je eigen behoeften en wensen

Een nieuwe badkamer ontwerpen, een inloopdouche en nieuwe tegels kiezen: het lijkt allemaal erg simpel, maar het is ook belangrijk om na te denken over je eigen behoeften. Ben je niet gek op poetsen, dan opteer je best voor onderhoudsvriendelijke materialen. Woon je met zes familieleden in hetzelfde huis? Dan kies je best voor een dubbele wastafel in plaats van een enkele. Heb je heel wat spullen? Zorg dan dat je voldoende opbergruimte hebt.

Stap 4: Denk na over je budget

Aan een volledige renovatie hangt natuurlijk ook een prijskaartje vast. Of je nu kiest voor een luxe badkamer of een basic badkamer, elke renovatie kost geld. Denk daarom zeker al eens na wat je over hebt voor de badkamer van je dromen. Heb je geen idee wat zo’n renovatie kost? Vraag een gratis offerte aan en krijg zo zicht op de exacte prijs.

Prijs hangt van van verschillende factoren

Volgens badkamer advies varieert de kostprijs van een badkamerrenovatie van € 3.500 tot € 30.000. Dit is een brede gemiddelde prijs, aangezien het prijskaartje afhangt van tal van factoren.

Zo hebben de verschillende materialen een andere prijs, is de grootte van je badkamer belangrijk voor de kost van onder andere tegels, vloer en plafond, en ook de mate waarin je gesteld bent op de nodige luxe is relevant.

Ben je gelukkig met basic tegels en een standaard badkamer? Dan zal je natuurlijk een andere prijs betalen dan wanneer je staat op vloerverwarming, een gigantische inloopdouche en een vrijstaand bad.

Stap 5: Breng een bezoekje aan Groep Wouters

Ben je klaar om te renoveren of een nieuwe badkamer te laten plaatsen? Maak dan een afspraak online en breng een bezoekje aan het team van Groep Wouters. In een gesprek met één van onze badkamer-experts overloop je de verschillende mogelijkheden qua materialen, badkamermeubels, leidingen, vloerverwarming … De hele badkamer komt aan bod. Uiteindelijk zorgen wij voor een duidelijk beeld van jouw totaalproject en de bijbehorende prijs.

Vanaf je bezoek aan Groep Wouters tot de laatste tegel, de experten van Groep Wouters staan je bij gedurende het hele proces. Zo sta je er niet alleen voor bij eventuele tegenvallers tijdens je badkamerrenovatie.  

Twijfel je nog of er wel meerdere badkamermeubels in je kleine badkamer passen? Of welk bad het mooist tot zijn recht komt? Dan heeft Groep Wouters de oplossing! Via een VR-bril komt je badkamer echt tot leven. Je zal je nieuwe vloer al kunnen aanschouwen, samen met je stijlvolle douche of je nieuw bad. 

badkamer-laten-ontwerpen-vr-bril-1

Bekijk je ontwerp in Virtual Reality

Heb je nood aan voldoende ruimte? Of ben je bang dat je nieuwe bad zal vloeken met je wastafel? Via Virtual Reality zorgt Groep Wouters ervoor dat je je badkamer in 3D te zien krijgt. Zo krijg je een badkamer op maat die voldoet aan je persoonlijke wensen en heb je een realistisch beeld van je ontwerp. 

Stap 6: Opstellen van de planning

Voor de plaatsing van een nieuwe badkamer is het ook belangrijk om na te denken over de planning. Wanneer is er tijd om de vloer te leggen, wanneer wordt het bad geleverd en hoelang gaat het duren om het totaalpakket te renoveren? Al deze praktische puntjes worden dan afgestemd op jouw persoonlijke agenda, zodat je zo weinig mogelijk last ondervindt van de werken.

Stap 7: Badkamerinstallateur inschakelen

Werkwijze
installateur sanitair

Alles gekozen en gepland? Je badkamerrenovatie gaat nu echt van start! De badkamers van Groep Wouters komen inclusief montage, zodat je je geen zorgen moet maken als je bijvoorbeeld  twee linkerhanden hebt. Een ervaren badkamerinstallateur zal de bestaande leidingen vervangen als dat nodig is, de wanden voorzien van de juiste tegels en het bad of de douche installeren. De hele renovatie zal in no time achter de rug zijn. Daar kunnen zelfs ervaren doe-het-zelvers niet tegen op!

Kijk je nu al op tegen een tijd zonder badkamer? Dan koos je voor de juiste badkamerspecialist! Groep Wouters biedt namelijk mobiele badkamers aan tijdens de renovatie, zodat je je warme douche in de ochtend niet moet missen en je tanden niet moet poetsen in de keuken.

Stap 8: Genieten van je nieuwe badkamer

Vrouw in bad

Is je badkamer-renovatie achter de rug? Dan is het tijd om te genieten van je nieuwe sanitair en je prachtige vloer. Laat dus maar snel dat bad vollopen en leef je droom!

Badkamer renoveren aan een verlaagd btw-tarief!

Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan kan je je oude badkamermeubels vervangen aan een verlaagd btw-tarief! De Vlaamse overheid biedt namelijk enkele premies aan, waardoor het wegdoen van je oude sanitair alleen maar interessanter wordt. De btw-tarieven verlagen van 21% naar slechts 6% op zowel materiaal- als arbeidskosten. Dat maakt je oude badkamer verbouwen al een pak goedkoper. 

Welke werken komen in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief? Een nieuwe badkamer kopen aan een verlaagd btw-tarief kan niet bij alle werken. Badkamer advies geeft je hierover meer info en licht je ook in over andere handige premies waarvoor je misschien in aanmerking komt.

Wouters, dé specialist in nieuwe badkamers

Waarom zou je kiezen voor Wouters? Simpelweg omdat zij jou laten genieten op maat. Bovendien staan wij in voor alles: sanitair - verwarming - elektriciteit en ventilatie.

Contacteer onze badkamer-experts

Wil je meer informatie? Heb je vragen over een specifiek project dat je in gedachten hebt? Wouters helpt je verder. Gewoon je gegevens invullen is voldoende. Daarna nemen wij contact met je op!

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Postcode + regio*
Straatnaam*
Kies je onderwerp*
Bv: technieken*
  • Nieuwbouw
  • Renovatie
  • Totaalproject
  • HVAC
Geschat budget
Over welk budget beschik je?
  • Ik heb een budget onder €20.000
  • Ik heb een budget tussen €20.000 - €30.000
  • Ik heb een budget tussen €30.000 - €40.000
  • Ik weet het niet
Bericht*
0 of 500

Extra badkamertips