Scandinavisch design badkamer: zo doe je het

Scandinavische designs, ook wel bekend onder de term Nordic Living, winnen steeds meer aan populariteit door hun luxueuze, maar minimalistische look. Combineer lichte kleuren en strakke meubels voor een mooie balans en creëer je eigen oase van rust.

Ben je benieuwd hoe je jouw badkamer omtovert tot een echte Scandinavische design badkamer? Groep Wouters vertelt je de tips en tricks en maakt voor jou een opdeling tussen de soorten Scandinavische badkamers!

Scandinavisch design badkamer: gebruik natuurlijke materialen

Een Scandinavische design badkamer? Dat betekent natuurlijke materialen. Een combinatie van houten meubels en naturel kleuren zorgen voor een natuurlijke uitstraling en kenmerken de Scandinavische stijl. Verder kan je ook kiezen voor natuurstenen materialen en producten.

Less is more in een Scandinavische badkamer

Een Scandinavische badkamer staat voor een strak design met minimale decoratie. Een houtlook in combinatie met de zachte kleuren zorgt voor de nodige gezelligheid en een uitnodigende sfeer. Hoe je dat strak design voor elkaar krijgt? Zorg voor hoekige patronen in je spiegel, vloer of andere badkamermeubels.

3 verschillende Scandinavische design badkamers

Wist je dat er binnen de Scandinavische badkamers nog een onderscheid gemaakt kan worden tussen de klassieke, donkere en de kleurrijke design badkamer? Groep Wouters somt voor jou de verschillende soorten Scandinavische badkamer voor jou op!

#1 De klassieke badkamer in Scandinavische stijl

Een klassiek, Scandinavisch interieur? Dat bestaat voor 99% uit witte en houten materialen. Hierdoor oogt zelfs een kleine badkamer al snel wat groter. Een mat wit bad tegen een muur met houtlook tegels zorgt voor de juiste Scandinavische sfeer. 

#2 Dark mode: donkere Scandinavische badkamerstijl

Voor wie zijn of haar badkamer graag wat moderner wil doen ogen, kan opteren voor de donkere Scandinavische badkamerstijl. Het donkere effect krijg je door donkergrijze, donkerblauwe of zwarte tinten gebruiken.

Verder staat functionaliteit centraal in deze badkamer. Vaak gebeurt het dat mensen bijvoorbeeld stenen, hout of een betonlook te gebruiken. Zo kan je de Scandinavische design badkamer een stoere look geven.

#3 Kleurrijke Scandinavische design badkamer

Tot slot kan je ook kiezen voor de kleurrijke optie. In dit soort badkamer blijven de badkamermeubelen, vloer en muren in koele, lichte tinten. Via enkele kleurrijke accessoires zorg je voor een gezellige sfeer en warme uitstraling.

Kleur aanbrengen in je badkamer doe je bijvoorbeeld met enkele planten, een kleurrijk tapijt of een rieten mand. Belangrijk is wel om deze accessoires minimaal te houden, zodat de Scandinavische look behouden blijft.

Renoveer je badkamer als een echte specialist bij Groep Wouters!

Groep Wouters helpt je om je badkamer te renoveren als een echte professional. Maak dus snel je afspraak online en tover je badkamer om tot een prachtige Scandinavische design badkamer. 

Nog niet overtuigd? Wij zetten op een rijtje waarom Groep Wouters het meest geschikt is voor jouw badkamerrenovatie.

Één-op-één aanpak

Badkamerspecialist Groep Wouters staat voor een persoonlijke, kwalitatieve aanpak. Tijdens je bezoek aan Groep Wouters word je begeleid door één van onze experten met kennis over de Scandinavische badkamerstijl. Die helpt je tijdens je hele keuzeproces, en geeft deskundig advies over belangrijke keuzes. 

Bovendien kan een tour door onze showroom je inspireren als je nog niet weet hoe je droombadkamer er juist hoort uit te zien. Wil je graag op voorhand al wat inspiratie opdoen? Neem dan zeker eens een kijkje op Pinterest! Daar vind je gegarandeerd leuke ideeën voor jouw badkamerrenovatie.

Alles wat je nodig hebt op één adres

Een badkamerrenovatie bestaat uit meer dan enkel de keuze van nieuw sanitair, badkamertegels en wat decoratie. Ook de keuzes voor (vloer)verwarming, nieuwe leidingen en ventilatie moeten gemaakt worden. 

Ook daarmee kan Groep Wouters je helpen. Onze expertise gaat van sanitair tot verwarming en zelfs tot koeling en ventilatie. Alles wat je nodig hebt voor een volledige badkamerrenovatie bevindt zich dus onder hetzelfde dak. Is dat niet gemakkelijk?

Badkamer inclusief montage

Staat het realiseren van je droombadkamer al even op je to-do lijst, maar houdt de montage je tegen? Dan ben je bij Groep Wouters aan het juiste adres. Elke badkamer die Groep Wouters samenstelt, is inclusief installatie door echte vakmannen. Je hoeft je gedurende de volledige renovatie dus geen zorgen te maken. 

Overtuigd om je badkamer om te toveren tot een echte Scandinavische design badkamer samen met Groep Wouters? Maak dan nu je afspraak online!

Extra badkamertips