Hoe creëer je een badkamer met Italiaans design?

Gedurfd elegant! Dat is de beste manier om een badkamer met Italiaans design te beschrijven. Deze badkamer wordt gekenmerkt door flair, klasse en een creatieve uitstraling. Doorheen dit artikel kom je te weten welke elementen bijdragen tot in een echte design badkamer met een Italiaanse uitstraling.

Luxe, creativiteit en comfort

Een Italiaanse badkamer staat bekend om zijn luxueuze uitstraling. Een gedurfde combinatie van moderne badkamermeubels en ovale designproducten zorgt voor een tijdloze elegantie

Badkamers met een Italiaans design zien er niet alleen luxueus en tot in de puntjes afgewerkt uit. Ook beleving, comfort en creativiteit zijn essentieel wanneer je gaat voor een nieuwe badkamer. 

Lijkt het je allemaal nog iets te abstract?

Maak dan een afspraak met Groep Wouters of kom langs in onze showroom. Kies je ervoor om met de experten van Groep Wouters samen te werken? Dan kan je jouw toekomstige Italiaanse design badkamer al bekijken via onze 3D-simulatie.

Italiaanse badkamer creëren? Gedurfde natuursteen met hevige prints.

Om je muur of vloer op te leuken, kan je kiezen voor mooie tegels, liefst in natuurlijke materialen. Zowel met tegels met een patroon als met effen tegels draag je bij aan de typische badkamer met Italiaans design. 

Wil je graag wat gedurfder gaan? Dan is je Italiaanse badkamer dé plek om jouw creativiteit de vrije loop te laten. Hang bijvoorbeeld je tegels in een visgraat voor extra dimensie. 

Marmer in combinatie met natuurlijke materialen

Het materiaal bij uitstek voor jouw badkamer met Italiaans design: marmer. Marmer zorgt onmiddellijk voor stijlvol ogende ontwerpen. Omdat marmer zo’n duurzaam en waardevol materiaal is, gaat het gepaard met een duur prijskaartje

Hoewel we net als velen absolute fans zijn van een impressionante marmeren accentmuur, weten we als de beste dat dat niet voor iedereen weggelegd is. Maar niet getreurd, het is ook mogelijk om marmer in kleinere details te gebruiken. Ga bijvoorbeeld voor een wastafel met marmeren tafelblad.

Ook combinaties met andere materialen zijn zeker een optie. Denk aan natuursteen en hout, maar ook andere cemento, glas en keramiek zorgen voor mooie combinaties met marmer. Ga voor warme kleuren om extra gezelligheid toe te voegen aan je nieuwe badkamer.  

Twijfel je nog over welke combinaties zorgen voor het juiste karakter? Neem dan eens een kijkje op Pinterest of kom langs bij Groep Wouters!

Maak douchen een beleving met een inloopdouche

Bij een badkamer met Italiaans design hoort een grote inloopdouche, idealiter gelegen in één van de hoeken. Wil je een echte Italiaanse look? Kies dan voor een glazen plaat als douchewand. Voor de douchebak is graniet of een andere natuursteen een echte aanrader, terwijl je als douchekop best kiest voor een vierkante of ronde regendouche

Zwevende meubels

Naast luxe sanitair zijn ook kwalitatieve badkamermeubels essentieel. Italiaans design heeft niet alleen te maken met afwerking en elegantie, ook functionaliteit is belangrijk. Kies daarom voor een luxe badkamer met hangende meubels. Het maakt je badkamer niet alleen stijlvol, het is bovendien ook duurzaam en makkelijk te onderhouden.

Zo is het makkelijker om onder een zwevend toilet of zwevende wasbak te poetsen. Een propere badkamer zorgt voor een betere beleving, en laat dat nu net zijn wat je met je Italiaanse badkamer wil bereiken.

Nood aan meer inspiratie? Kom langs bij Groep wouters en aanschouw onze ruime collectie badkamerelementen. Zo stel je jouw nieuwe badkamer in no time samen, deskundig advies van onze experten inbegrepen!

Overtuigd om je eigen badkamer met Italiaans design aan te schaffen?

Maak een afspraak met de experten van Groep Wouters of kom langs in onze showroom.

Contacteer onze badkamer-experts

Wil je meer informatie? Heb je vragen over een specifiek project dat je in gedachten hebt? Wouters helpt je verder. Gewoon je gegevens invullen is voldoende. Daarna nemen wij contact met je op!

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Postcode + regio*
Straatnaam*
Kies je onderwerp*
Bv: technieken*
  • Nieuwbouw
  • Renovatie
  • Totaalproject
  • HVAC
Bericht*
0 of 500

Extra badkamertips