• Home
  • Besparen op energiefactuur

Besparen op energiefactuur?

Dat doe je met deze zeven energiebesparende maatregelen van Groep Wouters

Het leven wordt steeds duurder en de energieprijzen swingen de pan uit. Je begint tegenwoordig al spontaan te zweten als je weet dat je jaarlijkse energiefactuur eraan komt. Gelukkig biedt Groep Wouters enkele concrete tips voor een lagere energiefactuur, zodat je zelfs de koudste maanden zonder zorgen doorkomt. 

#1 Zet je centrale verwarming wat lager

Om enkele euro’s te besparen op je energiefactuur, is het niet nodig om hemel en aarde te verschuiven. Je centrale verwarming wat lager zetten, kan je al heel wat verder helpen. Trek een warme trui aan en zet je thermostaat gewoon één graadje lager. Je verbruik zal verminderen, wat leidt tot een grote besparing.

Wil je nog een stapje verder gaan? Kies dan voor een slimme thermostaat. Die stemt zich af op de leefgewoonten van jou en je gezin, waardoor je geen onnodige energie verbruikt. Graag meer informatie over een slimme thermostaat? Ga dan naar centraleverwarmingcv.be.

#2 Kies voor een waterbesparende douchekop

Hoe meer warm water je verbruikt, hoe hoger je energiefactuur. Toch is het niet altijd makkelijk om je douchebeurt kort en krachtig te houden. Gelukkig kan een waterbesparende douchekop je al heel wat op weg helpen. Het vermindert het warm water dat je gebruikt met 30%. En dat zie je op je energiefactuur.

Meer weten over waterbesparende douchekoppen?

Maak een afspraak met badkamerspecialist Groep Wouters en vindt de waterbesparende douchekop die je badkamer die extra touch geeft. Overkraanwatergraag geeft je graag wat meer informatie over de werking van een waterbesparende douchekop en beantwoordt je dringendste vragen.

#3 Let op het energielabel bij een nieuwe aankoop

Er zijn verschillende manieren om te besparen op je energiefacturen. De ene al wat makkelijker dan de andere. Gelukkig kan gewoon letten op het energielabel bij de aankoop van een nieuw toestel je al heel wat verder helpen. Je afwasmachine, wasmachine en koelkast zijn grootverbruikers. Kies daarom voor een energiezuinig exemplaar.

#4 Kies voor energiezuinig licht

Welk licht is energiezuiniger dan natuurlijk licht? Niets! Probeer hier dan ook zoveel mogelijk gebruik van te maken. Heb je toch nood aan licht, ga dan steevast voor ledverlichting. Het is niet alleen energiezuinig, maar zorgt ook dat je oog op de juiste blikvangers valt. Een echte win-win situatie dus.

#5 Ga voor een warmtepomp van Groep Wouters

Soms moet je energiebesparende investeringen doen voordat je kan besparen op je energiefactuur. Denk hierbij aan de aanschaf van een warmtepomp. Het is niet alleen efficiënt en doet je energieverbruik dalen, maar het is bovendien erg duurzaam en milieuvriendelijk. Een warmtepomp haalt zijn energie namelijk uit aarde, water en lucht, waardoor je de traditionele energiebronnen achterwege kan laten.

Meer weten over de warmtepompen van Groep Wouters?

Maak een afspraak met één van de experten met kennis van HVAC.

#6 Laat stekkers niet onnodig in het stopcontact zitten

Wist je dat stekkers die nog in het stopcontact zitten zorgen voor sluipverbruik? Een lamp die niet brandt, een gsm die al is opgeladen en televisie op stand by verbruiken nog steeds elektriciteit. Trek dus na gebruik je stekker uit het stopcontact en zie je verbruik opvallend verminderen. 

#7 Zorg voor een goede isolatie

Niets is erger dan betalen voor niets. Zorg daarom dat je huis goed geïsoleerd is. Op die manier voorkom je onnodig warmteverlies via de muren. Ook dakisolatie is aan te raden, aangezien je hiermee tot 30% warmte wint, waardoor je 25% kan besparen op je energiefactuur. Houdt bovendien deuren gesloten, om optimaal te kunnen genieten van de warmte. 

Klaar om te besparen op je energieverbruik? Pas deze zes tips toe en je bent al aardig op weg. Wil je jouw besparingen toch nog wat opdrijven? Maak gebruik van radiatorfolie of zonnepanelen. Je verdient je investering in slechts enkele jaren terug.

 

Contacteer onze badkamer-experts

Wil je meer informatie? Heb je vragen over een specifiek project dat je in gedachten hebt? Wouters helpt je verder. Gewoon je gegevens invullen is voldoende. Daarna nemen wij contact met je op!

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Postcode + regio*
Straatnaam*
Kies je onderwerp*
Bv: technieken*
  • Nieuwbouw
  • Renovatie
  • Totaalproject
  • HVAC
Geschat budget
Over welk budget beschik je?
  • Ik heb een budget onder €20.000
  • Ik heb een budget tussen €20.000 - €30.000
  • Ik heb een budget tussen €30.000 - €40.000
  • Ik weet het niet
Bericht*
0 of 500

Extra badkamertips