Dilemma: toilet apart of in de badkamer?

Waar staat hij bij jou? In de badkamer of in een eigen kamertje? De beste plaats voor het toilet is iets waar veel mensen met bouw- of verbouwplannen uitgebreid over nadenken. Een toilet in de badkamer heeft voor- en nadelen. We zetten ze op een rijtje, zodat je goed geïnformeerd aan jouw woondroom kan beginnen bouwen.

Ontsnappen aan de drukte in een apart toilet

Het toilet mag dan wel een banaal onderdeel lijken van je woning, jij en je gezin slijten er heel wat uurtjes. Vaak is het ook de enige plaats waar je even tot rust kan komen. Je zit er dus maar beter op je gemak. Met een afzonderlijk toilet is privacy gegarandeerd, hetgeen ook je gasten op prijs zullen stellen. Bovendien kunnen je huisgenoten probleemloos douchen terwijl jij het kleinste kamertje gebruikt, en andersom. Én je laat geen vervelende geurtjes achter voor wie na jouw toiletbezoek in bad wil. Alsjeblieft, dankjewel!

toilet

Toilet plaatsen in de badkamer: alles bij de hand

Heb je een uitgebreid ochtendritueel in de badkamer? Dan zal een toilet zeker niet ontbreken in de badkamer van je dromen. Nog snel een plasje doen voor je in de douche springt of terwijl je je tanden poetst: het gaat gewoon veel gemakkelijker met een wc in de buurt. En misschien vind jij het net gezellig om het toilet te gebruiken terwijl je partner of kinderen hun ding doen in de badkamer. Bovendien laat niet iedere woning toe om een aparte ruimte vrij te maken voor een wc en toiletkastjes. Een toilet in de badkamer is plaatsbesparend. Het is ook nog eens praktisch en budgetvriendelijk, want je moet maar één ruimte verwarmen en van sanitaire aansluitingen voorzien.

toilet

Ben jij een toilet-unionist of een toilet-separatist?

Anno 2020 wint het afzonderlijk toilet aan populariteit. Toch zweren veel mensen bij een toilet naast de douche, of combineren ze een toilet in de badkamer met een afzonderlijk toilet in de buurt van de woonkamer. Bij Wouters zoeken we de ideale oplossing voor jouw situatie, of je nu een toilet-unionist of een toilet-separatist bent. We zijn immers méér dan een sanitairwinkel. Ben je op zoek naar een badkamerrenovatie? Kom dus inspiratie opdoen in onze toonzaal of vraag persoonlijk advies aan onze specialisten.