Badkamer renovatie prijs?

Wouters is dé specialist die je zoekt!

Een badkamer renovatie prijs is moeilijk exact te bepalen. Er zijn heel wat factoren die dit beïnvloeden. We leggen alles graag even voor je uit.

badkamer renovatie prijs 2

Wat beïnvloedt de prijs voor jouw badkamerrenovatie?

 De prijs voor je badkamerrenovatie hangt natuurlijk af van jouw wensen. Je wil jezelf en je gezin gelukkig maken en dat liefst combineren met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Neem je keramische badkamertegels of toch liever tegels in natuursteen? Wil je een standaard douchecabine of die grote inloopdouche die je laatst zag passeren? Heb je één wastafel nodig of liever een dubbele wastafel? Jouw eigen voorkeur zal natuurlijk een invloed hebben op de totale prijs van je badkamer. Gelukkig kan Groep Wouters je helpen.

Badkamer renoveren: gemiddelde prijs

De gemiddelde kosten van een basic badkamer of kleine badkamerrenovatie kunnen al gauw oplopen tot 10.000 euro. Heb je een grote badkamer en wil je een volledige badkamerrenovatie uitvoeren? Dan kan je rekenen op badkamer renovatie kosten tussen  de 25.000-30.000 euro. Benieuwd naar de prijs van jouw complete badkamerrenovatie? Maak een afspraak en kom langs!

Welke factoren beïnvloeden de kosten van jouw badkamerrenovatie? 

De exacte kosten van jouw badkamerrenovatie hangen sterk af van jouw persoonlijke voorkeur en de uit te voeren werken. Wil je een stijlvolle badkamer met verschillende badkamermeubels en een luxe ligbad? Dan zullen de kosten natuurlijk hoger liggen dan wanneer je opteert voor een eenvoudige badkamerrenovatie van een kleinere badkamer met een standaard ligbad. Gelukkig hebben we bij Groep Wouters verschillende mogelijkheden en heel wat extra opties.

Het is dus belangrijk dat je voorbereidend werk doet. Bepaal op voorhand wat jij wil voor de inrichting van je nieuwe badkamer. De gemiddelde badkamer heeft een grootte van 8 à 9m². Wanneer je deze laat renoveren, kan je er gemakkelijk een douche, ligbad, toilet en wastafel in kwijt. 

Verschillende materialen voor jouw badkamerrenovatie

Bij het laten renoveren van je badkamer moet je natuurlijk keuzes maken. Keramische tegels blijven bijvoorbeeld nog steeds één van de meest gebruikte opties voor een badkamervloer. Ze komen in verschillende kleuren en formaten, zijn waterdicht én onderhoudsvriendelijk. Daarnaast speelt ook de grootte van je tegels een rol. Wil je je vloer graag bedekken met kleine tegels? Dan heb je meer voegmateriaal nodig, wat kan resulteren in hogere badkamer-renovatie kosten. Grote tegels (XL formaten) brengen uiteraard ook meer kosten met zich mee voor het transport en de plaatsing ervan.

Sanitair in jouw nieuwe badkamer

Bij het laten renoveren van een badkamer komt logischerwijs veel sanitair kijken. Ook daar moet je keuzes maken. Welk soort wastafel wil je? Wil je meerdere wastafels? Is een inloopdouche voor jou de beste keuze of heb je toch liever een luxe ligbad? Kortom: hier maak jij een belangrijke keuze. Of je kiest voor een luxe badkamer met alles erop en eraan of je beslist dat een basic badkamer alles is wat jij nodig hebt!

Extra opties voor een totale badkamerrenovatie

Heb je gekozen voor een luxe badkamer. Dan wil je wellicht nog wat extra opties die jouw badkamer dat tikkeltje meer stijlvol maken! Ook daar zijn er verschillende mogelijkheden waarnaar we graag met jou op zoek gaan. Vloerverwarming zodat je voeten in de winter heerlijk warm blijven. Led verlichting in verschillende kleuren om zo tot rust te kunnen komen wanneer je in bad zit. Het kan allemaal!

Hoe haal ik de prijs van mijn badkamerrenovatie naar beneden?

Ondertussen weet je al dat het renoveren van je badkamer niet zonder kostenplaatje komt. Gelukkig zijn er mogelijkheden om de totale prijs te reduceren.

Verlaagd btw-tarief

Bij het renoveren van je woning kan je om verschillende redenen beroep doen op een verlaagd btw-tarief van 6%. Eén van die redenen is dus ook een sanitaire verbouwing. Om gebruik te maken van het verlaagde btw-tarief, moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • Je woning moet ouder zijn dan 10 jaar
  • Je gebruikt de woning als privéwoning
  • De werken worden rechtstreeks aan jou gefactureerd

Geef je drie keer een positief antwoord? Dan kan je de prijs voor je badkamerrenovatie naar beneden halen.

badkamer renovatie prijs

Overkoepelende renovatiepremie

Naast een verlaagd btw-tarief, maak je ook kans op een overkoepelende renovatiepremie. De Vlaamse Overheid deelt zo’n premie uit in twee gevallen:

  • Als je badkamer ouder is dan 30 jaar
  • Als je ouder bent dan 65 jaar en je jouw badkamer wil aanpassen aan je noden

Ook Fluvius deelt renovatiepremies uit bij het plaatsen van een warmteboiler, warmtepomp of condensatieketel.

Volledige badkamerrenovatie: vergelijk offertes

Groep Wouters staat klaar om je bij al deze stappen te helpen. We renoveren jouw huidige badkamer en maken jouw droombadkamer met de beste kwaliteit. Maak een afspraak en krijg vrijblijvend offertes.

Wouters, dé specialist in nieuwe badkamers

Waarom zou je kiezen voor Wouters? Simpelweg omdat zij jou laten genieten op maat. Bovendien staan wij in voor alles: sanitair - verwarming - elektriciteit - ventilatie.


Stel jouw droombadkamer nu samen bij Wouters! Maak snel een afspraak.

Contacteer onze badkamer-experts

Wil je meer informatie? Heb je vragen over een specifiek project dat je in gedachten hebt? Wouters helpt je verder. Gewoon je gegevens invullen is voldoende. Daarna nemen wij contact met je op!

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Postcode + regio*
Straatnaam*
Kies je onderwerp*
Bv: technieken*
  • Nieuwbouw
  • Renovatie
  • Totaalproject
  • HVAC
Bericht*
0 of 500

Extra badkamertips