Badkamerrenovatie premie: waar heb je recht op?

Is je huidige badkamer toe aan een renovatie, maar weet je niet goed of je nu recht op hebt op een premie? Badkamerspecialist Groep Wouters zoekt in dit artikel voor jou uit wanneer je recht hebt op een premie voor jouw badkamerrenovatie. Lees verder en ontdek of jij recht hebt op een premie of een verlaagd btw-tarief.

Renovatiepremie badkamer: welke premies kan je aanvragen?

Er zijn verschillende premies te vinden voor sanitaire werken op de website van de Vlaamse overheid. Wij sommen hier de mogelijke premies voor jou op, en geven mee welke mensen in aanmerking komen voor die premies.

1. Mijn VerbouwPremie voor elektriciteit en sanitair

Deze premie is van toepassing op elektriciteit en sanitair. Hieronder sommen we kort voor jou op welke renovatiewerken onder deze premie vallen:

  • Vervangen van sanitaire leidingen van de centrale verwarming (inclusief vloerverwarming);
  • Vernieuwen van sanitaire leidingen en afvoeren;
  • Vernieuwen van bestaande sanitaire toestellen of het plaatsen van sanitaire toestellen die nog niet aanwezig zijn in de woning in combinatie met het vernieuwen van sanitaire leidingen en afvoeren.

Welke mensen komen in aanmerking voor deze premie?

Niet iedereen kan echter genieten van deze premie, aangezien die uitsluitend bedoeld is voor eigenaars of bewoners uit de middelste en laagste inkomenscategorie of voor mensen die hun woning verhuren aan een sociaal verhuurkantoor.

Welke gebouwen komen in aanmerking voor deze premie?

Naast bovenstaande regel geldt ook een regel met betrekking tot het pand zelf. De woning in kwestie moet minstens vijftien jaar oud zijn wanneer de VerbouwPremie wordt aangevraagd. 

Wil je meer info over deze premie? Bezoek dan zeker eens deze website van de Vlaamse overheid.

Jouw badkamer laten verbouwen door een badkamerspecialist? Kies voor Groep Wouters: maak een afspraak bij onze experten en bespreek jouw mogelijkheden.

2. Vlaamse aanpassingspremie badkamer 

De Vlaamse aanpassingspremie is een premie die verkregen kan worden door 65-plussers. Deze premie dekt  de kosten die nodig zijn voor aanpassingen in de badkamer aan de noden van het ouder worden.

De Vlaamse aanpassingspremie zorgt ervoor dat er technische hulpmiddelen geïnstalleerd kunnen worden of verbouwingen gedaan kunnen worden om de woning toegankelijker te maken.

Hoeveel van de kosten kan je dekken met deze premie?

Er zijn heel wat mensen die voor deze premie in aanmerking komen. Je kan meer info vinden en de aanpassingspremie aanvragen via de website van de Vlaamse overheid. De Vlaamse Aanpassingspremie dekt tot 50% van de kosten tot een maximum van 1250 euro. 

3. Gemeentelijke en provinciale premies 

Niet alleen bij de Vlaamse overheid, maar ook bij provincies en gemeenten kun je een premie aanvragen. Of jouw renovatiewerken in aanmerking komen voor zo’n premie, hangt dan uiteraard af van waar je woont. Met de premiezoekrobot voor energiepremies in Vlaanderen ontdek je snel en makkelijk of en voor welke premies de inwoners van jouw gemeente of provincie in aanmerking komen.

Wil je weten hoeveel zo’n badkamerrenovatie jou zal kosten? Lees dan zeker ons artikel ‘badkamerrenovatie prijs’. 

4. Verlaagd btw-tarief

Het verlaagd btw-tarief: niet echt een premie maar wel een handig financieel voordeel als je sanitaire installaties, sanitaire leidingen, afvoeren … laat renoveren tijdens een totale badkamerrenovatie.

Wie komt in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief?

Dient jouw woning uitsluitend als privéwoning? Of wordt slechts een klein deel van je huis gebruikt als beroepsruimte? Dan heb je geluk: je komt in aanmerking voor het btw-tarief van 6%. Bedrijven daarentegen komen niet in aanmerking voor deze premie.

Welke gebouwen komen in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief?

Is jouw woning daarenboven ook nog eens ouder dan tien jaar? Dan kan je een aanvraag indienen voor een verlaagd btw-tarief van 6% voor jouw badkamerrenovatie. Bekijk zeker alle mogelijkheden op de site van de Vlaamse overheid.

Wat dan met de overkoepelende renovatiepremie?

Heb jij al eens van de overkoepelende renovatiepremie gehoord en vraag je je af waarom we die nog niet vermeld hebben in dit artikel? Wel: deze premie werd stopgezet. Deze premie wordt nu volledig geïntegreerd in de ‘VerbouwPremie’. Meer informatie over de stopzetting van deze premie vind je hier.

En wat met de premie voor energierenovaties van Fluvius?

Wie ietwat op de hoogte is van premies in Vlaanderen, weet dat er zoiets bestaat als de energiepremie van Fluvius: een premie die je krijgt voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Ook deze premie werd gebundeld in de VerbouwPremie. 

Wist je trouwens dat je ook verschillende premies kunt combineren? Raadpleeg zeker de website van de Vlaamse overheid om de premies te vinden waarvoor je in aanmerking komt.

Jouw badkamer laten renoveren door een erkende aannemer met een expertise in badkamers? Dan moet je bij Groep Wouters zijn: wij realiseren totaalprojecten, van A tot Z. Maak een afspraak en geniet van een badkamer op maat.

De realisaties van Groep Wouters

Bij Groep Wouters weten we van aanpakken: wij realiseren een echte totaalrenovatie voor jouw badkamer. Hoe we dat doen? Dat lees je in ons artikel ‘badkamerrenovatie werkwijze’. Van verwarming en ventilatie tot nieuw sanitair: wij doen het allemaal met veel passie en expertise. Bekijk hieronder enkele van onze prachtige realisaties.

Klaar om je badkamer naar een luxe niveau te tillen?

 Maak een afspraak met badkamerspecialist Groep Wouters en start nu je badkamerrenovatie.

Wat is jouw budget?

Een nieuwe, mooie badkamer is natuurlijk een investering, maar het loont zich wel om een badkamer te hebben waar je graag tijd in spendeert. Een badkamer op maat is vaak de beste keuze, want die is volledig ontworpen volgens jouw smaak.

De prijs van zo’n badkamer hangt af van verschillende factoren: de grootte van de badkamer, hoeveel luxe je wil en wat er allemaal aan vervanging toe is. Voor een high-end badkamer betaal je misschien wat meer, maar met de juiste premie compenseer je zo de kosten van jouw nieuwe badkamer.

Vertrouw op onze ervaren vakmannen

Ondertussen heb je je droombadkamer ontworpen en samengesteld. Nu komt het belangrijkste gedeelte: de installatie. Ook daarbij kan Groep Wouters je helpen. De juiste badkamer-installateur vinden is namelijk belangrijk, zeker als je aan de slag gaat met op maat gemaakte meubels. Een badkamer op maat van Groep Wouters zal zeker bij jouw plannen passen!

Onze totaalprijs is altijd inclusief montage. Dat betekent dus ook dat je je niet druk hoeft te maken over extra werkuren, ongeacht welke meubels of inrichting je gekozen hebt. De vakmannen van Groep Wouters beschikken over heel wat expertise. Zij zijn dus ,  de perfecte mensen om jouw badkamer te installeren. Binnenkort heb jij de badkamer van je dromen!

Jouw badkamer laten renoveren door een ervaren badkamerspecialist? Dan ben je bij Groep Wouters aan het juiste adres! Wij maken badkamers op maat van jouw wensen. Maak een afspraak bij een van onze experten en verwezenlijk jouw badkamerdroom.

Vertrouw op de expertise van Groep Wouters!

Wil jij een badkamerrenovatie van A tot Z? Wil je er zeker van zijn dat jouw renovatie zo goed mogelijk verloopt? Wij bij Groep Wouters zorgen ervoor dat alles in goede banen verloopt, zodat jij zeker bent van een goed resultaat van je sanitaire werken. Vraag vrijblijvend een offerte aan en kom zo te weten wat de mogelijkheden zijn met jouw budget.

Contacteer onze badkamer-experts

Wil je meer informatie? Heb je vragen over een specifiek project dat je in gedachten hebt? Wouters helpt je verder. Gewoon je gegevens invullen is voldoende. Daarna nemen wij contact met je op!

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Postcode + regio*
Straatnaam*
Kies je onderwerp*
Bv: technieken*
  • Nieuwbouw
  • Renovatie
  • Totaalproject
  • HVAC
Bericht*
0 of 500

Extra badkamertips