Een badkamer kopen en laten plaatsen: van voorbereiding tot montage en installatie

Een nieuwe badkamer kopen en laten plaatsen, daar komt heel wat bij kijken. Als je alles vlot wil laten verlopen, kan je beter kiezen voor een echte badkamerspecialist. Met heel wat ervaring op de teller is het team van Groep Wouters dan ook uitermate geschikt voor zowel de aankoop als de installatie van jouw badkamer. 

Ontdek hier hoe een samenwerking met Groep Wouters verloopt, van de voorbereiding tot de afwerking van zelfs de kleinste details!

Inspiratiemagazine

UNIEKE GIDS MET

BADKAMERINSPIRATIE

badkamer-inspiratiegids-2
luxe-badkamer-ideeen-2

Stap 1: een goede voorbereiding

Ga op zoek naar inspiratie

Wanneer je jouw badkamer gaat verbouwen, is het belangrijk om meer dan één nachtje te slapen over wat je wil. 

Als je voldoende inspiratie hebt opgedaan, kan je jouw suggesties voorleggen aan de experten van Groep Wouters. Wij gaan dan met jouw ideeën aan de slag om voor jou een droombadkamer te creëren

Welke stijl kies je voor je nieuwe badkamer?

Een complete badkamer kopen is meer dan alleen sanitair en badkamermeubels uitkiezen. Je wil jouw badkamer een eigen persoonlijkheid geven en van een tijdloos karakter voorzien. De badkamer moet aansluiten bij wie jij bent en wat jij mooi vindt.

Daarom is het belangrijk om te zoeken welke stijl bij jou past. Hou je het graag clean and simple, met neutrale kleuren zodat jouw badkamer orde en rust uitstraalt? Of hou je van kleuraccenten en originaliteit? Kies uit industrieel, scandinavisch, modern, luxe…

Benieuwd naar welke badkamerstijl bij jou past? Surf dan snel naar onze badkamer ideeën pagina, op deze pagina ontdek je alle badkamerstijlen en hun specifieke kenmerken.

Toch nog op zoek naar wat extra inspiratie? Scroll dan zeker eens door Pinterest en bekijk de realisaties van Groep Wouters op de website of kom langs in onze showroom.

nieuwe-badkamer-prijs-2
luxe-badkamer-2
luxe-badkamer-kopen-3

Welke materialen passen in jouw nieuwe badkamer?

Eens je de stijl gekozen hebt, kan je jouw materialen kiezen in functie van die stijl. Bij een industriële badkamer horen bijvoorbeeld vooral staal en natuursteen, terwijl een landelijke badkamer gekenmerkt wordt door hout. De materiaalkeuze van je badkamermeubels zorgt mee voor het juiste karakter van je badkamer. 

Bij Groep Wouters ben je er zeker van dat alle materialen van de allerhoogste kwaliteit zijn. Bovendien zorgen wij ook voor op maat gemaakte items die perfect in jouw nieuwe badkamer passen.

Geef karakter aan je badkamer door de kleurkeuze

De kleuren die je kiest voor je badkamer, dragen uiteindelijk ook bij aan de sfeer die je creëert. Ze vormen als het ware de rode draad doorheen je badkamer. Je kan kiezen voor neutrale kleuren, opvallende kleuren of kleuraccenten. Met kleur geef je karakter aan jouw nieuwe badkamer.

design-badkamer-2

Bepaal je budget

Naast een eerste beeld van je badkamer, is het ook  belangrijk om al eens na te denken over het budget dat je wilt spenderen. De keuzes die je maakt worden namelijk mee bepaald door je beschikbare budget.

De prijs van een complete badkamer varieert tussen de € 15 000 en € 45 000. Hoeveel je uitgeeft, hangt af van wat er moet gebeuren, welke materialen je kiest en welk sanitair je kiest. Zo zal een luxe badkamer met vloerverwarming, vrijstaand bad en keramische tegels duurder uitvallen dan een basic badkamer plaatsen. 

Stap 2: Stel je badkamer samen

Wanneer je budget is vastgezet en je voldoende inspiratie hebt opgedaan, is het tijd voor de volgende stap: de samenstelling van je badkamer. In deze stap kijken we samen welke materialen je wil gebruiken en welke badkamermeubels je wil. Denk aan vloeren, een bad, een wastafel, een inloopdouche…

Bovendien denken we tijdens deze stap ook na over de plaatsing van waterleidingen, ventilatie en verwarming. Zo garanderen we jou een totaalpakket, waarbij we aandacht hebben voor elk aspect van jouw badkamer.

badkamers 4

Reken op Groep Wouters voor deskundig advies

Jij hebt de ideeën, wij hebben de expertise. Tijdens een persoonlijk gesprek met onze experten overlopen we jouw idee en kijken we wat haalbaar is. Misschien kunnen onze experten jou wel leuke extraatjes aanraden op basis van hun jaren ervaring. Bovendien kan je in onze showroom de materialen in het echt zien en voelen. Zo weet je wat je in huis haalt!  

Deskundig advies voor jouw nieuwe badkamer? Maak een afspraak!

Krijg een sneak peek

Ben je niet zeker of je idee ook mooi vertaald zal worden in de realiteit? Bij Groep Wouters krijg je een virtuele sneak peek met onze VR-bril. Zo zie je of alle kleuren en materialen mooi bij elkaar passen. Je kan je nieuwe badkamer al bewonderen nog voor de plaatsing.

Producten op maat

Wij maken badkamers die in jouw huis passen. Geen massaproductie, maar maatwerk. Daarbij kijken we naar elk aspect, van de wastafel en de inloopdouche tot het bad, de vloer en de spiegels. Geen enkel detail wordt over het hoofd gezien met onze badkamermeubels op maat. 

Werkwijze

Stap 3 : montage door een betrouwbare vakman

Een badkamer samenstellen en kiezen is één ding, maar de plaatsing ervan is iets helemaal anders. Bij Groep Wouters hoef je geen beroep te doen op een externe firma om jouw complete badkamer te plaatsen.

Wij bieden namelijk een complete badkamer, inclusief montage. Die montage gebeurt door echte vakmannen.

Bovendien leveren wij niet enkel een badkamer inclusief montage, we gaan verder en bouwen voor jou een complete badkamer, met ventilatie én verwarming inbegrepen. Als wij jouw woning verlaten, zal je badkamer dus volledig gebruiksklaar zijn, en dat allemaal dankzij onze professionele monteurs en op maat gemaakte stukken!

Helemaal klaar voor een complete badkamer make-over? Wil jij graag een badkamer op maat met kwalitatieve badkamermeubels? Maak dan snel je afspraak online of kom langs in onze showroom!

Contacteer onze badkamer-experts

Wil je meer informatie? Heb je vragen over een specifiek project dat je in gedachten hebt? Wouters helpt je verder. Gewoon je gegevens invullen is voldoende. Daarna nemen wij contact met je op!

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Postcode + regio*
Straatnaam*
Kies je onderwerp*
Bv: technieken*
  • Nieuwbouw
  • Renovatie
  • Totaalproject
  • HVAC
Geschat budget
Over welk budget beschik je?
  • Ik heb een budget onder €20.000
  • Ik heb een budget tussen €20.000 - €30.000
  • Ik heb een budget tussen €30.000 - €40.000
  • Ik weet het niet
Bericht*
0 of 500

Extra badkamertips