Verwarmingsketel vervangen? Van je oude cv-ketel naar een nieuwe verwarmingsketel!

Het leven wordt duurder en de energieprijzen swingen de pan uit. Veel mensen zitten met de handen in het haar, terwijl een kleine investering kan zorgen voor een levenslange verbetering. Maar liefst 70% van je totale energiefactuur komt van je verwarmingsketel. Je oude verwarming vervangen door een nieuwe cv-ketel is dus geen overbodige luxe. 

Toe aan een nieuwe verwarmingsketel? Bekijk ons aanbod of maak een afspraak.

verwarmingsketel-vervangen-1

Mogelijkheden voor een nieuwe verwarmingsketel

Is je oude verwarmingsketel aan vervanging toe, maar weet je niet wat de beste optie is voor een nieuwe ketel? De experten van Groep Wouters zetten graag de verschillende types verwarmingsketels voor jou op een rijtje. 

Condensatieketel

Als je een bestaande woning hebt zonder mogelijke aansluiting op het aardgasnetwerk, kan je opteren voor een nieuwe condensatieketel op gas. Hierbij wordt de warmte van de rookgassen hergebruikt om het water van je centrale verwarming op te warmen. Met een aankoopprijs tussen de € 2 500 en € 5 000 is dit één van de goedkoopste ketels die je kan aanschaffen. 

Bovendien kan je tot wel 35% op je energiefactuur besparen met een condensatieketel.

Hybride cv-ketel

Wil je kiezen voor een mileuvriendelijke en energiezuinige optie, kan je kiezen voor een hybride cv-ketel. Dit is een combinatie van een lucht-water warmtepomp en een condensatieketel

De aanschaf van zo’n hybride systeem valt met een kostprijs tussen de € 4 000 en € 10 0000 iets duurder uit, maar je kan het zien als een slimme investering. De ketel houdt zelf bij wat er op dat moment het meest voordelig is en past zich hieraan aan. Zo kan je op termijn heel wat geld besparen. 

badkamers 6

Hoogrendementsketel

Je hebt ook de optie om te kiezen voor een hoogrendementsketel of lagetemperatuurketel. De hoogrendementsketel is met een kostprijs tussen de € 1 500 en € 2 500 de goedkoopste in ons assortiment. Door het lage rendement van deze ketel wordt er wel de voorkeur gegeven aan een condenserende ketel.  Aangezien dit een nieuwe generatie cv-ketels is en deze dus een hoger rendement haalt. 

verwarmingsketel-vervangen

Biomassaketel

Naast de conventionele ketels, kan je ook opteren voor een verwarmingsketel die werkt op organische stoffen zoals houtblokken, pellets of houtsnippers. Deze ketel is een echte aanwinst voor het milieu

Een biomassaketel is wel wat duurder in aankoop, maar door lage prijs van hout(snippers) heb je de meerkost op enkele jaren tijd meer dan terugverdiend. De kostprijs voor een basismodel start vanaf € 5 000. Een model met automatisch aanvulsysteem zal je iets meer kosten, namelijk rond de € 20 000.

biomassaketel-1
warmtepomp

Warmtepomp

Wil je jouw oude cv-ketel vervangen, dan kan je ook kiezen voor duurzame oplossing zoals een warmtepomp met een kostprijs tussen de € 7 500 en € 25 000. Een warmtepomp onttrekt 80% van zijn geproduceerde warmte uit de omgeving en slechts 20% uit elektriciteit

Door het lage energieverbruik van de warmtepomp kan je je woning efficiënter verwarmen en verdien je je investering gegarandeerd terug. Een warmtepomp is wel enkel interessant onder bepaalde voorwaarden, die staan netjes opgelijst op de website van centralevermingcv.be

Zonneboiler

Tot slot kan je nog opteren voor een zonneboiler, een goede oplossing om je water in de keuken, badkamer en van je centrale verwarming op te warmen. Met een geïntegreerde cv-brander kom je bij weinig zon niet met koud water te zitten. Een zonneboiler kost tussen de € 4 000 en € 6 000 en is ideaal voor grote gezinnen. 

zonne-boiler-2

Waarom kiezen voor een nieuwe cv-ketel?

Milieuvriendelijk

Je hebt heel veel mogelijkheden als je jouw oude ketel laat vervangen. Zo zijn een biomassaketel, warmtepomp en zonneboiler een echte aanwinst voor wie het milieu hoog in het vaandel draagt. 

Geldbesparend

Wil je heel wat geld besparen met een slimme investering? Je oude cv-ketel vervangen is een goede start. De juiste verwarmingsketel in combinatie met goedwerkende radiatoren verwarmen je huis in no time.

Inclusief installatie

Een nieuwe verwarmingsinstallatie gekozen? Dan komt een ervaren verwarmingsinstallateur van Groep Wouters je oude ketel vervangen door de nieuwe ketel die je gekozen hebt. Zo ben je zeker dat je verwarming correct is aangesloten en hoef je niet zonder warm water te zitten. Bovendien hoef je hier geen extra werkuren voor te betalen, een echte win-win dus! 

Helemaal klaar om je oude cv-ketel te vervangen? Maak dan snel een afspraak met de experten van Groep Wouters. 

Contacteer onze badkamer-experts

Wil je meer informatie? Heb je vragen over een specifiek project dat je in gedachten hebt? Wouters helpt je verder. Gewoon je gegevens invullen is voldoende. Daarna nemen wij contact met je op!

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Postcode + regio*
Straatnaam*
Kies je onderwerp*
Bv: technieken*
  • Nieuwbouw
  • Renovatie
  • Totaalproject
  • HVAC
Bericht*
0 of 500