Jouw ideale badkamer verwarming

De badkamer verwarmen is een moeilijkere opdracht dan het verwarmen van de andere kamers in je woning. Je draagt er namelijk dikwijls weinig of geen kleren, je wil dat de temperatuur er hoger is dan bijvoorbeeld in de woonkamer en je wil natuurlijk ook dat de ruimte zo snel mogelijk opgewarmd is. Bovendien is de badkamer vochtiger dan de andere kamers in huis en moet alles veilig verlopen. We geven je graag wat tips voor een badkamer waar het altijd lekker warm is. Lees snel verder en kom alles te weten over de diverse mogelijkheden op vlak van badkamer verwarming en badkamerrenovaties.

Primaire badkamer verwarming

Er bestaan 3 primaire vormen van badkamer verwarming: wandverwarming, vloerverwarming en radiatoren. Deze types van verwarming zorgen ervoor dat de temperatuur in de ruimte constant blijft. Vooral vloerverwarming is zeer populair als badkamer verwarming. Waarom? Omdat het niet alleen lekker warm is aan je voeten als je uit je bad of douche komt, maar ook omdat het de badkamervloer droog houdt. Daarnaast is het ideaal voor kleine badkamers omdat deze vorm van badkamer verwarming geen extra ruimte inneemt.

badkamerverwarming

Wist je trouwens dat er twee soorten vloerverwarming bestaan? Eentje werkt met buizen en de andere is elektrisch. Beide systemen kunnen gemakkelijk gebruikt worden in de badkamer.

Langs de andere kant kan je de badkamer verwarmen met wandverwarming. Aangezien deze vorm van badkamer verwarming moeilijker te installeren is in een bestaande badkamer is het ideaal voor nieuwbouwwoningen. Het buizensysteem wordt in de muren van een kamer geïnstalleerd en zo aangesloten op het verwarmingscircuit. Doordat wandverwarming verspreid is over een grote oppervlakte zal de badkamer snel opwarmen. Een bijzonder economisch verwarmingssysteem!

Als laatste kan je de badkamer verwarmen met radiatoren. Dit is nog steeds een vaak gebruikte manier. Het zijn dan ook echte designstukken geworden die de rol van eyecatcher in jouw badkamer op zich kunnen nemen. Nog een voordeel? Ze zijn gemakkelijk te installeren, kunnen gebruikt worden om handdoeken op te drogen en warmen de ruimte snel op. Helaas nemen ze wel wat meer plaats in.

badkamerverwarming

Extra badkamer verwarming is een luxe

Aan de hand van bijverwarming kan je de badkamer meteen op ideale temperatuur brengen. Perfect voor koukleumen! De twee meest voorkomende vormen van deze extra badkamer verwarming zijn elektrische verwarming en infraroodverwarming. Elektrische verwarming is gevuld met olie of een andere vloeistof. De elektriciteit verwarmt deze waardoor het toestel warmte afgeeft. Handig en lekker warm. Daarnaast bestaan er infraroodstralers die op een snelle en krachtige manier de badkamer kunnen verwarmen. Deze warmtestralers kunnen aan de muur of het plafond bevestigd worden en geven gericht warmte af. Aansluiten doe je gewoon door de stekker in het stopcontact te steken. Voordeel? Ze zijn energiezuinig en bevatten geen schadelijke stoffen.

Voor badkamer verwarming moet je bij Wouters zijn!

Kies dus voor een combinatie van verschillende soorten badkamer verwarming en wees zeker dat je altijd kan genieten van een warme badkamer.

Wil je advies over de juiste verwarming voor jouw badkamer? Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren via info@groepwouters.be. Onze specialisten helpen je graag verder bij alle vragen over jouw ideale badkamer verwarming!