Een badkamer renoveren doe je zo: tips & tricks

Ben je van plan om binnenkort je badkamer te laten renoveren? Dan wil je dat natuurlijk doordacht doen. Daarom is het belangrijk dat je niets over het hoofd ziet. Lees hier alle tips & tricks voor een geslaagde badkamerrenovatie.

5 tips voor je ideale badkamerrenovatie

CREËER RUIMTE

In een badkamerrenovatie is het soms handig om je badkamer groter te doen lijken dan ze in werkelijkheid is. Met spiegels, lichte kleuren en glazen deuren of wanden creëer je ruimte. Speel ook met het licht. En met een eenvoudige lamp met dimmer schep je meer sfeer dan met felle verlichting.

tips

KIES VOOR GEMAK

Fris je je regelmatig op aan je wasbak? Dan is een afgeronde wasbak de beste keuze. Want daarin loopt het water sneller weg dan in een platte. Voorzie ook een plaats om je handdoeken te hangen zodat je ze altijd meteen binnen handbereik hebt en je badkamer niet rommelig oogt.

GA SCHIMMELS TEGEN

Wandtegels zijn de logische keuze voor je badkamer. Die houden het vocht niet vast, waardoor je schimmelvorming voorkomt. Toch is de combinatie met behangpapier of een likje verf ook mooi. Kies dan wel een waterbestendige variant. En voorzie goede ventilatie met een rooster dat damp meteen naar buiten leidt.

GA VOOR EENVOUD

Eén mozaïekpatroon over je hele badkamer creëert niet echt de oase van rust die je tijdens je verwenmoment zoekt. Een patroon is leuk maar mag niet overheersen. Prop je (kleine) badkamer ook niet vol met meubels en sanitair. Laat bijvoorbeeld een bad en douche in één plaatsen. En zet tandenborstels, … uit het zicht.


tips

LAAT WIT PRIMEREN

Hoewel je misschien geneigd bent om je badkamer onder te dompelen in je lievelingskleur, is dat geen goed idee. De kans is groot dat je die na een tijd weer beu bent. Wit is een tijdloze kleur die je onbeperkt kunt combineren met andere kleuren. Leg een vrolijk accent in bijvoorbeeld de gordijnen, decoratie,…

DENK OOK AAN DE VLOER

In een badkamer leg je niet zomaar gelijk welke vloer. Zo is een tapijt geen goed idee omdat daar snel schimmels in groeien. Maar welke vloerbedekking dan wel? Keramische tegels en natuursteen zijn de meest voorkomende badkamervloeren. Maar ook kurk, waterbestendig laminaat en vinyl zijn goede alternatieven. Welke vloer je ook kiest, let er zeker op dat die antislip is. Dat wordt vaak vergeten maar is heel belangrijk in een ruimte waar het vochtig en dus glad is.


MOET ER VERWARMING ZIJN?

Bij een renovatie is het een goed idee om ook je verwarming onder de loep te nemen. De grote vraag is welk systeem het beste is. Vloerverwarming is ideaal omdat je blote voeten dan altijd lekker warm aanvoelen. Een radiator is handig om natte handdoeken te laten drogen.

Deze tips and tricks helpen je al bij het zetten van de eerste stappen voor een badkamerrenovatie of het bouwen van een nieuwe badkamer. Wens je nog meer inspiratie op te doen? Maak een afspraak en bezoek onze showroom.