Nieuwe badkamer: kosten en andere factoren om rekening mee te houden

Wil je graag een nieuwe badkamer aanschaffen? Ben je fan van een landelijke badkamer? Of zie je toch liever een moderne badkamer? Groep Wouters maakt dé ideale badkamer volgens jouw wensen! Als uitblinker in installatietechnieken verwezenlijken wij samen met jou een badkamer van a tot z.

Nu zit je alleen nog met de vraag: wat zal die nieuwe badkamer kosten? Ontdek in dit artikel eerst en vooral waar je op moet letten als je een nieuwe badkamer koopt, maar tevens ook de kosten ervan. 

badkamer italiaans design

Een badkamer plaatsen in 6 stappen

Bij de plaatsing van een nieuwe badkamer komt heel wat kijken. Er moeten belangrijke beslissingen gemaakt worden, van welke (basic) tegels of vloer je wil tot hoe je met de beperkte ruimte omgaat.
Om uiteindelijk tot een gedetailleerde planning van de renovatiewerken te komen, is het dan ook aangewezen om te werken met een handig stappenplan. Volg deze stappen, en jouw droombadkamer zal er sneller staan dan je denkt!

1. Jouw noden en wensen op een rijtje

Het is altijd belangrijk om te weten wat jij precies wil, en zeker in het geval van een renovatie. Het is handig om op voorhand al ideeën op te doen en eventueel een moodboard samen te stellen.

Denk je eerder aan een luxe badkamer met vrijstaand bad en ruime inloopdouche? Of juist een moderne badkamer met grote keramische tegels en een dubbele wastafel? Alles kan en alles mag!

Een badkamer op maat van jouw leven

Natuurlijk moet je ook nadenken over wat je nodig hebt. Heb jij een groot gezin en wil je de ochtendrush zo efficiënt mogelijk laten verlopen? Dan is een dubbele wastafel misschien wel een goed idee. Sport je vaak, maar wil je geen vlekken achterlaten in je badkamer? Dan is een aparte douche, buiten de badkamer, aan te raden.

Ook het onderhoud van je badkamer is iets om over na te denken. Kies voor badkamermeubels die makkelijk schoon te maken zijn en een afwerking waar niet al te veel stof of vuiligheid tussen kan raken. Je kan ook nadenken over het betegelen van de wanden of het aanleggen van nieuw, makkelijk schoon te maken sanitair. Bij grote tegels zal je ook minder te maken hebben met vervuilde voegen. Zo maakt een nieuwe badkamer jouw leven een stuk makkelijker!

Maak een afspraak bij Groep Wouters en ontdek hoe onze badkamers je leven makkelijker kunnen maken!

2. Een budget plannen

Een nieuwe badkamer laten plaatsen is altijd een investering. Het totale bedrag van de installatie hangt echter af van een aantal factoren: de grootte van de badkamer, het gewenste luxeniveau, welke materialen er gebruikt worden … Daardoor kan een badkamerrenovatie tussen de 5 000 en 45 000 euro bedragen.

Benieuwd naar de prijs van jouw idee? Maak een afspraak bij Groep Wouters om een offerte te krijgen. Want ook met een beperkt budget kunnen wij de badkamer van jouw dromen creëren!

3. Welke stijl past bij jou?

Badkamers zijn er in verschillende stijlen. Ben jij meer fan van een moderne badkamer of een landelijke badkamer? Of juist een luxueuze of industriële badkamer? Groep Wouters vervult alle badkamerrenovaties volledig naar jouw wens. Een kleine of grote klus maakt niet uit, de totale badkamerrenovatie gebeurt met veel aandacht voor detail.

Een stijl kan echt uit vele aspecten bestaan: van de keramische wandtegels tot de verlichting boven de wasbakken, van de soorten kranen in een inloopdouche of de kleur op de muur; dat alles kan binnen eenzelfde stijl passen. Onderaan dit artikel geven we je nog eens de verschillende stijlen weer waaruit je kan kiezen voor jouw renovatie. 

4. Vakkundig advies van Groep Wouters

Heb jij ondertussen wat ideeën bij elkaar gesprokkeld en eens nagedacht over je budget? Dan is het tijd om langs te gaan bij Groep Wouters! Onze badkamerspecialisten staan klaar om jou te ontvangen en bij te staan met doordacht en vakkundig advies.

In een een-op-een gesprek met een van onze adviseurs wordt er gepraat over hoe wij de badkamer van je dromen kunnen realiseren. Onze expert zorgt ervoor dat er over alles wordt nagedacht: de indeling van de ruimte, de kosten van de verbouwing etc.

Na dit gesprek heb jij een idee van wat er allemaal zal gebeuren en hoe je badkamer eruit zal zien. Dus waar wacht je nog op? Maak een afspraak en dan zien wij je graag binnenkort!

badkamer ontwerpen 2

5. Wandel door je ontwerp in VR

Vind je het soms moeilijk om een totaalbeeld te krijgen van je uiteindelijke badkamer? Hoe leuk en makkelijk zou het zijn om al eens door je toekomstige badkamer te wandelen? Groep Wouters maakt dit volledig waar voor jou. Aan de hand van Virtual Reality kan je al eens kijken hoe jouw badkamerontwerp er in het echt zal uitzien en of het totaalbeeld klopt.

Zo kan je precies zien hoe de indeling eruit zal zien en kan je nog veranderen wat je wil. Is deze tegel niet nog mooier? Zou die kleur niet beter zijn? Jij kan verschillende dingen uitproberen om zo tot jouw droombadkamer te komen.

6. Laat jouw volledige badkamer plaatsen

Nu is het zover. Je ontwerp is klaar, alle details zijn ingevuld en je badkamer staat te wachten op haar plaatsing. Welke installateur is dan geschikt om jouw badkamer op maat te plaatsen? Een expert van Groep Wouters natuurlijk!

Onze totaalprijs is altijd inclusief montage. Dat betekent dat jij niet extra hoeft te betalen voor werkuren, ongeacht welke meubels je gekozen hebt. De vakmannen van Groep Wouters zijn de perfecte match voor je badkamerrenovatie. Hun jarenlange ervaring en expertise zijn kwaliteiten waar je op kan rekenen. Maak een afspraak en binnenkort kan jij genieten van je nieuwe ontspanningsruimte!

Nieuwe badkamer: wat bepaalt de prijs? 

Wat zal zo’n nieuwe badkamer nu juist kosten? De totale kostprijs van je badkamer is afhankelijk van meerdere factoren. Daarom is het belangrijk om je goed te informeren over de verschillende factoren die het totale kostenplaatje van je nieuwe badkamer bepalen. Wij hebben de verschillende aspecten op een rij gezet:

1. Uitbreken van de ‘oude’ badkamer

Moet je een oude badkamer afbreken om plaats te maken voor de nieuwe badkamer? Hoe meer je afbreekt, hoe hoger de kostprijs voor de afbraakwerken. Ben je van plan om je badkamer volledig te vernieuwen en een gehele nieuwe badkamer te kopen? Groep Wouters is dé badkamerspecialist die je zoekt. 

2. Leidingwerk

Voordat je een nieuwe badkamer gaat kopen, moeten de huidige leidingen nagekeken worden. Afhankelijk van hoe je jouw nieuwe badkamer zal inrichten, moeten de leidingen al dan niet verplaatst worden.

Bekijk de huidige leidingen goed. Zijn ze nog in goede staat? Dan kan je ze hergebruiken. Zo niet, dan kost het plaatsen van nieuwe leidingen iets meer.
Laat jouw leidingen controleren door de vakmannen van Groep Wouters, zo ben je zeker.

Maak een afspraak zodat we samen met jou je situatie kunnen bekijken en dan verzorgen wij een nieuwe badkamer geheel naar jouw wensen. 

3. Elektriciteit

Wil je extra stopcontacten en lichtpunten plaatsen in jouw badkamer? Dan moet je ook daarvoor een budget voorzien. Laat dit doen door ervaren vakmannen, zo ben je zeker van een correcte uitvoering, want het laatste wat je wilt is kortsluiting!

4. Afwerking

Van vloerbekleding tot wandafwerking, en zelfs plafondafwerking. Jij bepaalt de stijl van je badkamer. Zo kan je de kosten dekken door voor een vrij basic badkamer te gaan. Denk hierbij goed na over de vochtbestendigheid en de kwaliteit van de gekozen materialen. Zo voorkom je onaangename verrassingen.

Wil je werken met houtlook tegels om een warme sfeer te creëren in jouw badkamer? Dat kan! Ga je toch liever voor een ander soort materiaal zoals parket of laminaat? Wat jouw voorkeur ook is, alles kan!

Industriële badkamers, landelijke badkamers, complete badkamers met een moderne stijl of een stoere twist. Groep Wouters is thuis in elke badkamerstijl. Uiteraard is het kostenplaatje van de afwerking afhankelijk van het soort materiaal dat je gebruikt.

Je kan voor bepaalde meubels een goedkoper alternatief kiezen dat toch een stijlvolle badkamer als resultaat heeft. Kom langs in onze showroom van Groep Wouters en doe inspiratie op! 

5. Sanitair en meubels

Bij het kiezen van nieuw sanitair kun je alle kanten uit. Wil je een vrijstaand bad, een inloopdouche, of allebei? Wil je één wastafel of twee, met daarin zwarte kranen voor de stoere twist? Alles kan.

Voordat de prijs van jouw badkamermeubels bepaald kan worden, moeten er een aantal zaken gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen en de keuze van het materiaal, het model en het design. Ga je voor een badkamer op maat? Dan is Groep Wouters dé partner die je zoekt om jouw totaalproject tot een goed einde te brengen!

Let op! Elke keuze die je maakt, beïnvloedt de kostprijs van je nieuwe badkamer. Maak een afspraak bij Groep Wouters en ontdek alle verschillende mogelijkheden! Onze jarenlange ervaring zal jou ongetwijfeld helpen bij het maken van de juiste keuzes.

6. Verlaagd btw-tarief

Soms heb je recht op een verlaagd btw-tarief van 6% bij renovatie van woningen. Wel moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Jouw woning moet 10 jaar of ouder zijn.

  • De renovatiewerken moeten gedaan worden door een erkend badkamerspecialist. 

Ga dus zeker na of jij in aanmerking komt voor dit verlaagde btw-tarief en bekijk op premiezoeker of je in aanmerking komt voor andere premies!

Wat is jouw budget?

Een nieuwe, mooie badkamer is natuurlijk een investering. Je hele badkamer renoveren is niet goedkoop, maar het loont zich wel om een badkamer te hebben waar je graag tijd in spendeert. Zoals reeds aangehaald, hangt de prijs van zo’n badkamer af van verschillende factoren: de grootte van de badkamer, hoeveel luxe je wil en wat er allemaal aan vervanging toe is.

Wil jij maar een kleine badkamerrenovatie? Dan zal de prijs logischerwijs lager liggen dan bij een grote renovatie. Daardoor kunnen de gemiddelde kosten van een renovatie tussen de 5 000 en 45 000 euro schommelen.

Heb jij een bepaald budget, maar weet je niet precies of de badkamer van jouw dromen daar wel binnen past? Kom langs voor een afspraak bij Groep Wouters! Wij kunnen samen met jou bekijken hoe we een badkamer naar jouw wensen kunnen realiseren én binnen jouw budget.

Vertrouw op onze ervaren vakmannen

Ondertussen heb je je droombadkamer ontworpen en samengesteld. Nu komt het belangrijkste gedeelte: de installatie. Ook daarbij kan Groep Wouters je helpen. De juiste badkamerinstallateur vinden is namelijk belangrijk, zeker als je aan de slag gaat met op maat gemaakte meubels. Een badkamer op maat door Groep Wouters zal zeker bij jouw plannen passen!

Kies de stijl die het best in jouw woning past

Een badkamer komt in verschillende soorten en maten, en kan ingericht worden op een heleboel manieren. Zo bestaan er meerdere stijlen voor een badkamer. Voor elke stijl bent u bij Groep Wouters aan het juiste adres, samen met jou kunnen we je nieuwe badkamer ontwerpen

Industriële stijl 

Een stijl die de laatste jaren een enorme opmars kende, is de industriële stijl. Aan de hand van staal, beton, natuursteen, kale bakstenen en hout krijg je een robuuste en stoere badkamer. Je kan de wastafel afwerken met zwarte kranen en zwarte kozijnen voorzien van een glazen douchewand voor een robuuste look. Wil je een echte industriële badkamer? Stap dan af van witte, beige of grijze tegels en ga voor een donkerdere badkamer.

Een industriële stijl kan ervoor zorgen dat je badkamer er stoer uitziet. Wil je het geheel toch wat zachter hebben? Met een grote kamerplant kan je zorgen voor een meer ontspannen sfeer. 

Industrieel

Landelijke stijl 

Landelijke badkamers voelen heel huiselijk en rustgevend aan. Dat komt door het materiaal dat centraal staat in een landelijke stijl: hout. Denk aan houten wanden en een massief, rustiek houten tablet met twee prachtige opbouw lavabo’s. Al deze houten accenten dragen bij aan de huiselijke sfeer die landelijke badkamers typeren.

Met bepaalde grepen en sierranden kan je de badkamer het juiste karakter geven. Ook een losstaand bad op sierlijke poten draagt bij aan een landelijke stijl. Voeg nog enkele warme tinten toe aan je badkamer en ze past perfect binnen de boerderijstijl. Voornamelijk grijs, wit en pasteltinten kleuren de accessoires

Landelijk

Luxueuze stijl 

Ben je een echt luxebeest? Dan verkies je waarschijnlijk een design badkamer. Met aandacht voor afwerking en de inclusie van een echte blikvanger tover je je badkamer om tot een design badkamer.

De muur en vloer worden voorzien van een natuursteen zoals marmer, graniet of leisteen. Dit geeft je badkamer een luxury look and feel. Gekleurde kranen en luxematerialen tillen de badkamer naar een nog hoger niveau. Uiteraard kunnen een luxe ligbad en een grote inloopdouche ook niet ontbreken.

Luxe badkamer inspiratie

Scandinavische stijl  

Ben je fan van minimalistische interieurs? Dan is een Scandinavische badkamer echt iets voor jou. Witte muren zorgen voor een ruim gevoel. Ook andere neutrale kleuren en hout worden gebruikt om de badkamer de juiste sfeer te geven. Om je Scandinavische badkamer het juiste karakter te geven, wordt er gebruikgemaakt van zwarte accenten.

Heb je een grote badkamer? Kies dan voor een vrijstaand bad binnen de Scandinavische stijl. Moet je een kleine badkamer inrichten? Kies dan voor een mooie inloopdouche met een glazen douchewand. Het dunne glas zorgt ervoor dat je badkamer groter zal ogen.

Verder staat een Scandinavische badkamer bekend om functionaliteit, comfort en ecologie. Een praktische badkamer met een oog voor energiebesparing klinkt aantrekkelijk in deze tijd, niet?

Scandinavisch

Moderne stijl

Het is misschien wel één van de populairste stijlen: de moderne badkamer. Deze badkamer wordt gekenmerkt door strakke lijnen en hoeken. Aan de hand van natuurlijke materialen creëer je een rustgevende, moderne badkamer.

In een moderne badkamer wordt de wastafel vaak voorzien van waskommen die zich op het meubel bevinden in plaats van erin. Die worden dan afgewerkt met gouden kranen en andere zwarte details. Ook een hangend toilet en een inloopdouche met kenmerken van de moderne stijl komen vaak terug. 

Modern

De persoonlijke touch van Wouters

Een badkamer is jouw oase van rust. Deze ruimte in je huis moet dus volledig aan jouw wensen voldoen, en die zijn natuurlijk niet kant-en-klaar. Je badkamer mag daarom ook niet zomaar een kant-en-klaar design zijn. Bij Wouters zorgen we voor de persoonlijke touch die jij nodig hebt.

Beleef luxe, kwaliteit en uniekheid van de bovenste (badkamer)schuif

Wouters staat voor luxe en kwaliteit. Al het materiaal is speciaal geselecteerd voor het beste resultaat. Zo krijgt je badkamer ontwerp net dat tikkeltje extra. Je zal die luxueuze uitstraling snel genoeg merken, terwijl je ronddwaalt in je droombadkamer. 

De uitstekende kwaliteit manifesteert zich niet enkel materialistisch, maar ook op vlak van de werknemers van Wouters. Onze interieurarchitecten staan de hele renovatie voor je klaar. Wil je toch graag testen of een alleenstaand bad een mogelijkheid is? Geef ze een seintje en ze komen naar je toe gesneld met een Virtual Reality-bril. 

Aangezien jij zelf je badkamerontwerp kan samenstellen, is elk ontwerp van Wouters uniek. je kan er zorgeloos mee pronken, zonder de angst dat een buur, familielid of collega met je ontwerp aan de haal gaat.

Duurzaamheid op nummer 1

Weet je wie er nog fan is van de badkamer ontwerpen van Wouters? Het milieu! Aangezien Wouters duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, geven we dit graag door aan onze klanten. Helaas is het nog niet mogelijk om de bomen mee te laten juichen tijdens je VR-avontuur. 

Bovendien is duurzaamheid ook goed voor de portemonnee. Wie investeert in het milieu, investeert dus niet enkel in de maatschappij en de toekomst, maar ook in zichzelf. En is dat niet wat we allemaal willen?

Wil je nog een stapje verdergaan? Ontdek dan hier 6 tips voor een duurzame badkamer. Bespreek ze tijdens je bezoek aan Wouters, we houden er met plezier rekening mee!

Bang dat de VR-bril je niet alles kan tonen?

Uiteraard weet Wouters als badkamerspecialist dat er meer nodig is dan een uniek en stijlvol badkamerontwerp. Ook HVAC is essentieel, zoals verwarmen, koelen en verluchten. Wouters is bekend met de nieuwste technologieën van warmtepompen en condensatieketels. Hopeloos rondrijden, verschillende offertes aanvragen en prijzen vergelijken, kan je dus volledig achterwege laten. Als dat niet van een totaalplaatje gesproken is!

Contacteer onze badkamer-experts

Wil je meer informatie? Heb je vragen over een specifiek project dat je in gedachten hebt? Wouters helpt je verder. Gewoon je gegevens invullen is voldoende. Daarna nemen wij contact met je op!

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Postcode + regio*
Straatnaam*
Kies je onderwerp*
Bv: technieken*
  • Nieuwbouw
  • Renovatie
  • Totaalproject
  • HVAC
Bericht*
0 of 500

Extra badkamertips