Wat is de gemiddelde kostprijs van een nieuwe badkamer?

Bij de verbouwing van je badkamer of de plaatsing van een volledig nieuwe badkamer komen er heel wat zaken bij kijken. Voor veel mensen is een van de belangrijkste factoren daarbij de kosten van een badkamer renoveren. De gemiddelde kostprijs van een nieuwe badkamer is afhankelijk van een aantal factoren en kan daarom sterk variëren.

 
De kostprijs van een gemiddelde badkamer hangt af van de grootte van de badkamer, de gebruikte materialen en de kwaliteit van de verschillende elementen. Bij Groep Wouters geniet je gelukkig altijd van de hoogste kwaliteit!


In dit artikel bespreken we enkele factoren die de gemiddelde kostprijs van een nieuwe badkamer kunnen beïnvloeden. We geven ook een schatting van wat je kan verwachten te betalen voor verschillende soorten badkamers en ten slotte geven we nog enkele tips mee om te besparen op de kosten van een badkamerrenovatie zoals bijvoorbeeld een verlaagd btw-tarief. 

badkamers 6

Gemiddelde kostprijs nieuwe badkamer: welke factoren spelen een rol? 

Bij de plaatsing van een nieuwe badkamer komt heel wat kijken. Er moeten belangrijke beslissingen gemaakt worden zoals welke tegels of vloer je wil tot hoe je met de beperkte ruimte omgaat. Hieronder geven we enkele factoren mee die invloed hebben op de kostprijs.

1. De grootte van de badkamer

De eerste belangrijke factor die de gemiddelde kostprijs van een nieuwe badkamer beïnvloedt, is natuurlijk de grootte van de badkamer. Het spreekt voor zich dat een kleine badkamerrenovatie doorgaans minder kost dan het verbouwen of plaatsen van een grote badkamer.

Dit is het geval omdat er minder materialen en arbeidsuren nodig zijn om het project te voltooien. Zo heb je voor een groot oppervlak bijvoorbeeld meer keramische tegels nodig en zal je voor een grote badkamer ook meerdere badkamermeubels nodig hebben om die goed te vullen.

Maar vergis je niet: een kleine badkamer betekent niet automatisch minder kosten. Ook de keuze voor hoogwaardige materialen kan de kosten voor een nieuwe badkamer sterk beïnvloeden. Denk aan keramische badkamertegels, een thermostatische kraan of de keuze voor een luxe badkamer.

Een nieuwe badkamer kopen? Kies voor de expertise van Groep Wouters. Benieuwd naar de totale kostprijs voor jouw project? Maak gerust een afspraak met onze verschillende badkamerspecialisten. 

2. Welke materialen gebruik je?

Dat brengt ons bij de volgende belangrijke factor: de gebruikte materialen. Hoogwaardige materialen zoals marmer, graniet en tegels uit natuursteen zullen duurder zijn dan meer budgetvriendelijke opties zoals laminaat, keramiek en porselein.
 
Daarnaast kan de keuze voor een luxueuze inrichting zoals een spa-achtige douche, een dubbele wastafel of een badkuip ook de kosten van het project verhogen. Het gewenste luxeniveau heeft dus een grote invloed op de gemiddelde prijs van een volledige badkamerrenovatie.

3. Een budget plannen

Een nieuwe badkamer laten plaatsen is altijd een investering. Het totale bedrag van de installatie hangt echter af van een aantal factoren: de grootte van de badkamer, het gewenste luxeniveau, welke materialen er gebruikt worden … Daardoor kan een badkamerrenovatie tussen de 5 000 en 45 000 euro bedragen.

Benieuwd naar de prijs van jouw idee? Maak een afspraak bij Groep Wouters om een offerte te krijgen. Want ook met een beperkt budget kunnen wij de badkamer van jouw dromen creëren!

4. Type verbouwing: badkamer renoveren

Naast deze factoren kan de gemiddelde kostprijs van een nieuwe badkamer ook worden beïnvloed door het type verbouwing dat je kiest. Een eenvoudige verbouwing zal meestal minder kosten dan een volledige badkamerrenovatie. Zeker als je zowel de complete lay-out van de badkamer aanpast als kiest voor het leggen van nieuwe leidingwerken, sanitair, nieuwe vloeren en tegels.
 
Eventuele afbraakwerken bij een verbouwing, de afwerking van het plafond en de badkamerventilatie zijn ook niet onbelangrijk om rekening mee te houden in het berekenen van de badkamer(renovatie)kosten.
 
Een goedkoper alternatief voor een volledig nieuwe badkamer is dus om slechts één onderdeel te laten renoveren, om dan later een volgend deel van de renovatie te laten uitvoeren. Dat is echter niet altijd het geval.
 
Als je je badkamer in één keer laat verbouwen, inclusief montage, heb je recht op een overkoepelende renovatiepremie voor de volledige badkamer en kan je zo de gemiddelde kosten wat drukken.

Moderne badkamer

5. Verlaagd btw-tarief

Voor jouw nieuwe badkamer kan je eventueel ook gebruikmaken van het verlaagde btw-tarief van 6%. Dat kan als jouw woning ouder is dan tien jaar en je de renovatie laat uitvoeren door een professioneel bedrijf zoals Groep Wouters. Dankzij het verlaagde tarief kost een nieuwe badkamer nog minder dan je had gedacht!


Prijsschatting van je nieuwe badkamer

Met al deze factoren in gedachten; laten we eens kijken naar enkele richtprijzen voor een nieuwe badkamer afhankelijk van de soort badkamer die je wenst. Let erop dat dit slechts schattingen zijn!

Kleine basic badkamer

Een kleine basic badkamer heeft een prijs tussen de € 3500 en € 7000. Dit type badkamer bestaat meestal uit standaard materialen en omvat één standaard douchecabine of een ligbad, één wastafel en eventueel een toilet. 

Scandinavisch

Gemiddelde badkamer

De prijs van een gemiddelde badkamer kan tussen de € 7500 en € 12.500 bedragen. Dit budget laat je enerzijds toe om te werken met budgetvriendelijke elementen in je nieuwe badkamer; bijvoorbeeld basic tegels, maar anderzijds kan je ook kiezen voor een meer luxueuze afwerking van bepaalde elementen. Dit type badkamer omvat doorgaans een standaard inloopdouche of luxueuzere douchecabine, een badkamermeubel met twee wastafels en een ligbad. 

Badkamerrenovatie

Luxueuze badkamer

Een luxueuze badkamer kost gemiddeld tussen € 12.500 en € 25.000. Bij dit type badkamer worden hoogwaardige materialen en elementen geïnstalleerd. Dit kan zaken omvatten zoals een spa-achtige grote inloopdouche, een luxe ligbad, en kwalitatieve keramische wandtegels en -vloeren.

Benieuwd naar het kostenplaatje van jouw nieuwe badkamer? Bij Groep Wouters vind je de beste prijs-kwaliteitverhouding. Maak vandaag nog een afspraak bij een van onze experten en geniet binnenkort van een stijlvolle badkamer.

badkamerrenovatie kostprijs

Tips om de (badkamerrenovatie)kosten te drukken

De renovatie van een badkamer of de plaatsing van een volledig nieuwe badkamer is een heuse investering, zeker als je kiest voor kwalitatieve materialen en luxueuze badkamerelementen.
 
Toch zijn er verschillende manieren om de gemiddelde kostprijs voor een nieuwe badkamer te drukken en te genieten zonder er een fortuin aan uit te geven. Hieronder worden de belangrijkste bespaartips opgesomd. 

1. Begin met een goede planning

Goed begonnen is half gewonnen, en dat geldt zeker wanneer je van plan bent een nieuwe badkamer te realiseren. Bepaal op voorhand goed je budget, de elementen die je zeker in je badkamer wil en de materialen waarmee je wil werken.

Deze planning zorgt ervoor dat je minder geneigd zal zijn om je budget te overschrijden en voorkomt onvoorziene kosten en onaangename verrassingen. Bekijk ook de gemiddelde prijs van de materialen die je wil gebruiken zodat je een beter inzicht krijgt in het totale kostenplaatje.

2. Ga na welke klusjes je zelf kan uitvoeren

Je kan er natuurlijk voor kiezen om elke stap van het project door een badkamerspecialist te laten uitvoeren, maar misschien zijn er ook heel wat klusjes waar je zelf al aan kan beginnen. Denk maar aan de afbraakwerken of wat voorbereidend werk, of misschien ben je wel handig met het leggen van leidingen? Al deze stappen kunnen je geld besparen wanneer je ze zelf uitvoert.

Zorg er wel voor dat je goede afspraken met de vakspecialist maakt, zodat er geen misverstanden ontstaan over welke werkzaamheden nog uitgevoerd dienen te worden. Weet wel dat wanneer je geen eenvoudige badkamerrenovatie gepland hebt, een correcte uitvoering pas gegarandeerd kan worden wanneer ervaren vakmannen de badkamer renoveren.

3. Denk goed na over de materialen die je gebruikt

Zoals eerder besproken werd, is de keuze van de materialen die je gebruikt voor je nieuwe badkamer een belangrijke factor voor de uiteindelijke kostprijs van je nieuwe badkamer. Daarom is het belangrijk om verschillende materialen met elkaar te vergelijken en te kijken wat het beste binnen jouw budget past. 

Waarom kiezen voor Groep Wouters?

Als je een aannemer kiest voor de plaatsing van je nieuwe badkamer is het belangrijk om een betrouwbare aannemer te kiezen met een goede reputatie en ervaring in badkamerverbouwing en -plaatsing. 

Groep Wouters is met meer dan tien jaar ervaring een heuse badkamerspecialist, waarbij een geïntegreerde aanpak centraal staat. Samen met jou laten we je droombadkamer tot stand komen zonder dat jij je ergens zorgen over hoeft te maken. 

Onze werkwijze is heel simpel en bestaat slechts uit enkele stappen: 

  • Maak een afspraak: binnen de vijf minuten heb je bij ons een afspraak geboekt. 

  • Opmeting van het project: na onze afspraak komen wij jouw project opmeten, zodat wij dit kunnen omzetten naar een offerte met 3D-ontwerp. 

  • Offerte met 3D-ontwerp: na de opmeting gaan we aan de slag met de offerte. Deze bevat een 3D-ontwerp die het nog makkelijker maakt voor jou. 

  • Materiaalkeuze: met onze eigen showroom kan je heel snel en eenvoudig je materialen uitkiezen. 

  • Uitvoering van het project: na je materiaalkeuze is het tijd voor het échte werk. Aan de slag!

Ben je helemaal overtuigd om met ons te werken? Of wil je vrijblijvend nog meer informatie? Twijfel dan niet om ons te contacteren door hier je gegevens achter te laten. Klaar voor een droombadkamer? Kies Groep Wouters!

Groep Wouters

De persoonlijke touch van Wouters

Een badkamer is jouw oase van rust. Deze ruimte in je huis moet dus volledig aan jouw wensen voldoen, en die zijn natuurlijk niet kant-en-klaar. Je badkamer mag daarom ook niet zomaar een kant-en-klaar design zijn. Bij Wouters zorgen we voor de persoonlijke touch die jij nodig hebt.

Beleef luxe, kwaliteit en uniekheid van de bovenste (badkamer)schuif

Wouters staat voor luxe en kwaliteit. Al het materiaal is speciaal geselecteerd voor het beste resultaat. Zo krijgt je badkamer ontwerp net dat tikkeltje extra. Je zal die luxueuze uitstraling snel genoeg merken, terwijl je ronddwaalt in je droombadkamer. 

De uitstekende kwaliteit manifesteert zich niet enkel materialistisch, maar ook op vlak van de werknemers van Wouters. Onze interieurarchitecten staan de hele renovatie voor je klaar. Wil je toch graag testen of een alleenstaand bad een mogelijkheid is? Geef ze een seintje en ze komen naar je toe gesneld met een Virtual Reality-bril. 

Aangezien jij zelf je badkamerontwerp kan samenstellen, is elk ontwerp van Wouters uniek. je kan er zorgeloos mee pronken, zonder de angst dat een buur, familielid of collega met je ontwerp aan de haal gaat.

Duurzaamheid op nummer 1

Weet je wie er nog fan is van de badkamer ontwerpen van Wouters? Het milieu! Aangezien Wouters duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, geven we dit graag door aan onze klanten. Helaas is het nog niet mogelijk om de bomen mee te laten juichen tijdens je VR-avontuur. 

Bovendien is duurzaamheid ook goed voor de portemonnee. Wie investeert in het milieu, investeert dus niet enkel in de maatschappij en de toekomst, maar ook in zichzelf. En is dat niet wat we allemaal willen?

Wil je nog een stapje verdergaan? Ontdek dan hier 6 tips voor een duurzame badkamer. Bespreek ze tijdens je bezoek aan Wouters, we houden er met plezier rekening mee!

Bang dat de VR-bril je niet alles kan tonen?

Uiteraard weet Wouters als badkamerspecialist dat er meer nodig is dan een uniek en stijlvol badkamerontwerp. Ook HVAC is essentieel, zoals verwarmen, koelen en verluchten. Wouters is bekend met de nieuwste technologieën van warmtepompen en condensatieketels. Hopeloos rondrijden, verschillende offertes aanvragen en prijzen vergelijken, kan je dus volledig achterwege laten. Als dat niet van een totaalplaatje gesproken is!

Contacteer onze badkamer-experts

Wil je meer informatie? Heb je vragen over een specifiek project dat je in gedachten hebt? Wouters helpt je verder. Gewoon je gegevens invullen is voldoende. Daarna nemen wij contact met je op!

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Postcode + regio*
Straatnaam*
Kies je onderwerp*
Bv: technieken*
  • Nieuwbouw
  • Renovatie
  • Totaalproject
  • HVAC
Bericht*
0 of 500

Extra badkamertips