• Home
  • Kosten nieuwe badkamer berekenen

Kosten nieuwe badkamer berekenen: wat beïnvloedt de prijs van je investering?

Een nieuwe badkamer aanschaffen doe je niet van de ene dag op de andere. Het is een beslissing die heel wat voorafgaande beslissingen vergt, die je niet zomaar maakt. Bovendien is het een investering die heel wat kosten met zich kan meebrengen. Maar wat is er nu precies zo bepalend voor het hele kostenplaatje? Wij zetten alle elementen even op een rijtje voor jou!

1. De grootte

Eerst en vooral is de grootte van je toekomstige badkamer een belangrijke factor die het prijskaartje bepaalt. Een grote badkamer zal immers meer materialen vereisen, zoals tegels, sanitair, verlichting etc. Bovendien brengt dit een hogere kost voor arbeid met zich mee dan bij een kleine badkamer.  

De grootte kan daarbij soms ook effect hebben op de complexiteit van de installatie. Zo kan het soms zijn dat bijvoorbeeld leidingen verlegd moeten worden, wat het hele project heel wat duurder kan maken.

2. De materialen

De materialen van een badkamer maken natuurlijk ook een groot verschil voor de prijs. Wie zijn met een thermostatische kraan verwarmde badkamer graag in prachtige keramische tegels bedekt ziet en ledverlichting wil in de douche, zal daar natuurlijk ook wel het prijskaartje moeten bijnemen. A-merken en tegels uit natuursteen brengen hun kosten met zich mee.

3. Ontwerp en installatie

Daarnaast zullen het ontwerp en de installatie van je badkamer het prijskaartje ook beïnvloeden. Een modern, luxueus ontwerp brengt immers meer werk met zich mee dan een gemiddelde badkamer. Dit merk je dan ook wel in de totale kostprijs.

Bovendien is de correcte installatie van heel wat apparatuur en sanitaire voorziening ook niet niets. Als je nieuwe materialen inclusief montage verwacht, zal je daarvoor een meerprijs kunnen verwachten. Een badkamer installateur die uitstekend werk levert zal daarom misschien wel wat duurder zijn, maar is de meerkost vaak echt wel waard.

Op zoek naar een uitstekende badkamer leverancier? Neem zeker eens een kijkje op de website van Groep Wouters

Klaar om je badkamer naar een luxe niveau te tillen?

 Maak een afspraak met badkamerspecialist Groep Wouters en start nu je badkamerrenovatie.

4. Extra’s

Een grote inloopdouche of jacuzzi in je badkamer: de mogelijkheden tot extraatjes in je badkamer zijn eindeloos. Helaas brengen keramische wandtegels en een verlaagd plafond natuurlijk ook een prijskaartje met zich mee. Extra snufjes en tierlantijntjes betekenen dan ook extra betalen.

Soms zijn die dubbele wastafel en dat vrijstaand bad de kost echter zeker waard! Een badkamer is immers een plek waar je dagelijks heel wat tijd doorbrengt. Een nieuwe badkamer in je eigen stijl kan van je huis soms écht een thuis maken, wat je veel minder hebt bij een basic badkamer. Wie fan is van landelijk, zal zich minder thuis voelen in een badkamer in een industriële stijl en omgekeerd. Voor je dagelijks comfort is een extra investering soms geen overbodige luxe!

Benieuwd naar welke stijl het beste bij jou past? Doe hier alvast wat badkamerinspiratie op!

5. Een nieuwe badkamer of een badkamer renovatie?  

Je badkamer renoveren kost natuurlijk heel wat minder dan wanneer je een nieuwe badkamer laat installeren. De kosten van een nieuwe badkamer zijn in veel gevallen niet te onderschatten; soms kan het zijn dat je deze meerprijs via een kleine badkamerrenovatie kan vermijden.

Bovendien kan je in bepaalde gevallen van badkamerrenovaties ook genieten van een verlaagd btw-tarief. Hiervoor moet je voldoen aan enkele voorwaarden:

  • Je woning is ouder dan 10 jaar
  • De werken worden uitgevoerd door een geregistreerd aannemer

Kom hier meer te weten over de btw-tarieven in het kader van renovaties.

Het berekenen van de prijs van een nieuwe badkamer kan dus een complexe opdracht zijn, omdat er veel elementen zijn die de kosten kunnen beïnvloeden. Van de grootte van de badkamer tot de materialen die worden gebruikt en de complexiteit van de installatie: elk aspect van het project kan een effect hebben op de uiteindelijke prijs.

Door samen te werken met een ervaren installateur en alle aspecten van het project te overwegen, is het mogelijk een badkamer te creëren die zowel esthetisch aantrekkelijk als betaalbaar is. Onthoud vooral dat investeren in een badkamer van hoge kwaliteit de waarde van je huis zeker kan verhogen en je ook heel wat jaren comfort en plezier kan bieden!

Op zoek naar écht vakmanschap voor je badkamer? Neem zeker een kijkje op de website van Groep Wouters!

Klaar om je badkamer naar een luxe niveau te tillen?

 Maak een afspraak met badkamerspecialist Groep Wouters en start nu je badkamerrenovatie.

Contacteer onze badkamer-experts

Wil je meer informatie? Heb je vragen over een specifiek project dat je in gedachten hebt? Wouters helpt je verder. Gewoon je gegevens invullen is voldoende. Daarna nemen wij contact met je op!

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Postcode + regio*
Straatnaam*
Kies je onderwerp*
Bv: technieken*
  • Nieuwbouw
  • Renovatie
  • Totaalproject
  • HVAC
Bericht*
0 of 500

Extra badkamertips