Badkamerrenovatie kostprijs: kies voor de expertise van Groep Wouters

Heb je nood aan een badkamerrenovatie of wil je een volledig nieuwe badkamer plaatsen? Maar heb je geen idee hoe je daar zelf aan moet beginnen of wat een gemiddelde badkamerrenovatie kostprijs is? Dan biedt dit artikel raad!

Een nieuwe badkamer ontwerpen en renoveren kan een moeilijk en lang proces lijken, maar met de juiste hulp gaat het bijna vanzelf. Groep Wouters is dan ook de badkamerspecialist die je zoekt voor jouw badkamerrenovatie van a tot z. Dankzij onze jarenlange ervaring en professioneel advies, bekom jij een nieuwe badkamer in no time.

badkamerrenovatie voor en na 2

Een badkamer renoveren in zes stappen

Bij een badkamerrenovatie komt heel wat kijken. Er moeten belangrijke beslissingen gemaakt worden. Zo moet je nadenken over welke tegels of vloeren je wil en hoe je jouw ruimte zo optimaal mogelijk kan indelen.

Om uiteindelijk tot een gedetailleerde planning van de renovatiewerken te komen, is het aangewezen om te werken met een handig stappenplan. Volg onderstaande stappen, en jouw droombadkamer zal er sneller staan dan je denkt!

1. Jouw noden en wensen op een rijtje

Het is altijd belangrijk om te weten wat jij precies wil, en al zeker bij een renovatie. Zijn luxe badkamers helemaal je ding? Of hoeft zo’n luxueuze badkamer niet, zolang je maar een grote inloopdouche en dubbele wastafel hebt? Of droom je van een moderne badkamer met grote keramische tegels en voldoende daglicht? Alles kan en alles mag

Een badkamer op maat van jouw leven

Natuurlijk moet je ook nadenken over wat je nodig hebt. Heb jij een groot gezin en wil je de ochtendrush zo efficiënt mogelijk laten verlopen? Dan is een dubbele wastafel misschien wel een goed idee. Sport je vaak, maar wil je geen vlekken achterlaten in jouw badkamer? Dan is een aparte douche aan te raden.

Ook het onderhoud van jouw badkamer is iets om over na te denken. Badkamermeubels die makkelijk schoon te maken zijn, een afwerking waar niet al te veel stof of vuiligheid tussen kan raken … En je kan nadenken over het betegelen van de wanden of het aanleggen van nieuw, makkelijk schoon te maken sanitaire installaties. Bij grote tegels zal je ook minder te maken krijgen met vervuilde voegen. Zo maakt een nieuwe badkamer, als je de juiste keuzes maakt, jouw leven een stuk makkelijker!

2. De kostprijs van een badkamerrenovatie: plan je budget!

Een renovatie realiseren is altijd een investering. Het totale bedrag van de installatie hangt echter af van een aantal factoren: de grootte van de badkamer, hoeveel luxe je wil, welke materialen er gebruikt worden … Bij Groep Wouters kies je voor het totaalpakket waarbij alles inbegrepen is en waarbij je alles op maat kan kiezen. Je moet dus wel rekenen op zo’n 20 000 tot 45 000 euro

Wat kost een volledige badkamerrenovatie nu

Benieuwd naar de prijs van jouw idee? Maak een afspraak bij Groep Wouters om een offerte te krijgen op basis van jouw wensen, zo voorkom je onaangename verrassingen. Maar wees niet ongerust, want ook met een beperkt budget kan jij de badkamer van je dromen creëren! 

Verlaagd btw-tarief

Is jouw woning ouder dan tien jaar? Dan kan je misschien wel genieten van een verlaagd btw-tarief van 6% voor jouw badkamerrenovatie. Bekijk zeker alle mogelijkheden op de site van de Vlaamse overheid en bekijk ook de premies voor sanitair.

3. Welke stijl past bij jou: keramische tegels of liever natuursteen?

Badkamers zijn er in verschillende stijlen. Ben jij meer fan van een moderne badkamer of een landelijke badkamer? Of juist een luxueuze of industriële badkamer? Groep Wouters vervult alle badkamerrenovaties volledig naar jouw wens. Een kleine of grote klus, de totale badkamerrenovatie gebeurt met veel aandacht voor detail.

Een stijl kan echt uit veel aspecten bestaan: van de tegels op de wand tot de verlichting boven de wasbakken, van de soorten kranen in een inloopdouche of de kleur op de muur. 

4. Vakkundig advies van Groep Wouters

Heb jij ondertussen wat ideeën bij elkaar gesprokkeld en eens nagedacht over je budget? Dan is het tijd om langs te gaan bij Groep Wouters! Onze badkamerspecialisten staan klaar om jou te ontvangen en bij te staan met doordacht en vakkundig advies.

In een een-op-een gesprek met een van onze adviseurs wordt er gepraat over hoe wij de badkamer van je dromen kunnen realiseren. Onze expert zorgt ervoor dat er over alles wordt nagedacht: de indeling van de ruimte, de kosten van de verbouwing etc. Na dit gesprek heb jij een idee van wat er allemaal zal gebeuren en hoe je badkamer eruit zal zien. Vertrouw op onze werkwijze en maak snel een afspraak

badkamer ontwerpen 2

5. Wandel door je ontwerp in VR

Vind je het soms moeilijk om een totaalbeeld te krijgen van je uiteindelijke badkamer? Hoe leuk en makkelijk zou het zijn om al eens door je toekomstige badkamer te wandelen? Groep Wouters maakt dit waar voor jou. Aan de hand van Virtual Reality kan je al eens kijken hoe jouw badkamerontwerp er in het echt zal uitzien en of het totaalbeeld klopt. 

6. Laat jouw volledige badkamer renoveren

Nu is het zover. Je ontwerp is klaar, alle details zijn ingevuld en je badkamer staat te wachten op haar plaatsing. Welke installateur is dan geschikt om jouw badkamer op maat te plaatsen? Een expert van Groep Wouters natuurlijk!

Waar wacht je dus nog op? Maak een afspraak en dan verwelkomen we je graag!

Wat is jouw budget?

Een nieuwe, mooie badkamer is natuurlijk een investering. Je hele badkamer renoveren is niet goedkoop, maar het loont zich wel om een badkamer te hebben waar je graag tijd in spendeert. De prijs van zo’n badkamer hangt af van verschillende factoren: de grootte van de badkamer, hoeveel luxe je wil, wat er allemaal aan vervanging toe is etc.

Wil jij maar een kleine badkamerrenovatie? Dan zal de prijs logischerwijze lager liggen dan bij een grote renovatie. De gemiddelde kosten voor een badkamerrenovatie schommelen tussen de 5 000 en 45 000 euro.

Heb jij een bepaald budget, maar weet je niet precies of de badkamer van jouw dromen daar wel binnen past? Maak een afspraak bij Groep Wouters! Wij kunnen samen met jou bekijken hoe we een prachtige badkamer kunnen realiseren, ook binnen jouw budget

De verschillende badkamers en hun prijs

De prijs van je badkamer hangt natuurlijk af van je eigen wensen en noden en je gewenste luxeniveau. Wie een luxe badkamer wilt, zal hier wat meer voor moeten neertellen dan iemand die tevreden is met de absolute basics. Natuurlijk varieert de prijs van een nieuwe badkamer ook wel naargelang verschillende factoren, bijvoorbeeld de grootte van je badkamer.

Basic badkamer

Als je de totale kostprijs van een nieuwe badkamer graag binnen de perken wil houden en je gelukkig bent met een standaard badkamer, dan kies je best voor een basic badkamer. De verbouwing begint vanaf € 20 000 en loopt hoger op afhankelijk van de keuzes die je maakt. 

Badkamerrenovatie

Gemiddelde badkamer

Spreekt een ligbad of nieuwe inloopdouche je wel aan, maar ben je gelukkig met de standaardafmeting? Kies je voor goedkopere materialen, maar mag er af en toe ook wel een luxueuzer element in je badkamer zitten? Dan betaal je voor deze gemiddelde badkamer tussen € 25 000 en € 35 000

Wat kost een badkamer

Luxe badkamer

De gemiddelde prijs voor een luxe badkamer begint vanaf € 30 000 en loopt hoger op afhankelijk van de materialen die je kiest. Deze prijs is inclusief duurdere materialen zoals marmer en graniet, en luxueus sanitair met thermostatische kraan. Deze complete badkamerrenovatie bevat luxueuze badkamermeubels op maat, inbouwkraanwerk of keramische wandtegels. Met een sunshower of bubbelbad creëer je een echt wellnessgevoel in je eigen badkamer.

badkamerrenovatie kostprijs

Vertrouw op onze ervaren vakmannen

Ondertussen heb je je droombadkamer ontworpen en samengesteld. Nu komt het belangrijkste gedeelte: de installatie. Ook daarbij kan Groep Wouters je helpen. De juiste badkamerinstallateur vinden is namelijk belangrijk, zeker als je aan de slag gaat met op maat gemaakte meubels. Een badkamer op maat van Groep Wouters zal zeker bij jouw plannen passen!

Onze totaalprijs is altijd inclusief montage. Dat betekent dus ook dat je je niet druk hoeft te maken over extra werkuren, ongeacht welke meubels of inrichting je gekozen hebt. De vakmannen van Groep Wouters beschikken over heel wat expertise, zodat zij de perfecte mensen zijn om jouw badkamer te installeren. Binnenkort heb jij de badkamer van je dromen, maak een afspraak om dit te realiseren!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Meestal zijn er drie dingen die je moet weten als je een offerteaanvraag invult: wat houdt het project in, wat moet er gebeuren en wanneer wil je van start gaan. Daarnaast wordt vaak een beschrijving van het project gevraagd en is het altijd interessant om wat foto’s toe te voegen van jouw droombadkamer. Hieronder overlopen we kort de verschillende componenten van een offerte:

1. Wat houdt het project in

Als eerste moet je aangeven wat het project inhoudt. Wil je een nieuwe badkamer installeren of eerder een oude badkamer omtoveren met een complete badkamerrenovatie?

Wil je je badkamer renoveren? Denk dan na over hoe je jouw huidige badkamer wil renoveren. Wordt het een eenvoudige badkamerrenovatie, een kleine badkamerrenovatie, of een volledig nieuwe badkamer uitgerust met een mechanisch ventilatiesysteem, nieuwe verwarming en nieuwe sanitaire toestellen? Ga je voor een gedeeltelijke renovatie of een volledige badkamerrenovatie? 

2. Wat moet er allemaal gebeuren?

Je badkamer laten renoveren is geen koud kunstje. Er komt heel wat kijken bij zo’n renovatie. Je weet misschien al dat je een klassiek ligbad, dubbele wastafel of nieuwe douche wil laten plaatsen. Maar er zijn nog heel wat andere zaken die bij een volledige renovatie komen kijken. We sommen hieronder de verschillende mogelijkheden voor je op:

  • Nieuwe sanitaire installaties (wastafel, douchebak, inloopdouche ...)

  • Nieuwe meubelen

  • Leidingwerken

  • Ventilatie (vochtige ruimte droog houden)

  • Elektriciteit

  • Schilderwerken

Uiteraard is het altijd handig als je al deze onderdelen van een badkamerrenovatie door één firma kan laten uitvoeren. Bij Groep Wouters hanteren we een totaalaanpak voor jouw badkamer op maat: van sanitair en meubels tot ventilatie, verwarming en een correcte uitvoering. Vraag jouw offerte aan of maak een afspraak bij onze experts.

3. Wanneer wil je dat je badkamerrenovatie begint?

Ook interessant is om aan te geven wanneer je je badkamer wil laten renoveren. Zo kan het bedrijf in kwestie aangeven hoe haalbaar het is om de badkamerrenovatie op dat moment te starten.

4. Beschrijf je project

Uiteindelijk kan je alle voorgaande puntjes samengieten in een beschrijving van je project. Zo weet de badkamerspecialist in kwestie precies wat je wil en is het eenvoudiger om een offerte op maat te maken.

5. Voorzie foto's ter inspiratie

Last but not least: show us some pictures. Een beeld zegt zoveel meer dan duizend woorden. Daarom is het altijd handig om wat foto’s te tonen van hoe jouw droombadkamer eruitziet.

We laten je graag alvast even wegdromen bij enkele van de realisaties van Groep Wouters. Bij ons geen saaie badkamers, maar wel badkamers op maat van jouw noden.

De persoonlijke touch van Wouters

Een badkamer is jouw oase van rust. Deze ruimte in je huis moet dus volledig aan jouw wensen voldoen, en die zijn natuurlijk niet kant-en-klaar. Je badkamer mag daarom ook niet zomaar een kant-en-klaar design zijn. Bij Wouters zorgen we voor de persoonlijke touch die jij nodig hebt.

Beleef luxe, kwaliteit en uniekheid van de bovenste (badkamer)schuif

Wouters staat voor luxe en kwaliteit. Al het materiaal is speciaal geselecteerd voor het beste resultaat. Zo krijgt je badkamer ontwerp net dat tikkeltje extra. Je zal die luxueuze uitstraling snel genoeg merken, terwijl je ronddwaalt in je droombadkamer. 

De uitstekende kwaliteit manifesteert zich niet enkel materialistisch, maar ook op vlak van de werknemers van Wouters. Onze interieurarchitecten staan de hele renovatie voor je klaar. Wil je toch graag testen of een alleenstaand bad een mogelijkheid is? Geef ze een seintje en ze komen naar je toe gesneld met een Virtual Reality-bril. 

Aangezien jij zelf je badkamerontwerp kan samenstellen, is elk ontwerp van Wouters uniek. je kan er zorgeloos mee pronken, zonder de angst dat een buur, familielid of collega met je ontwerp aan de haal gaat.

Duurzaamheid op nummer 1

Weet je wie er nog fan is van de badkamer ontwerpen van Wouters? Het milieu! Aangezien Wouters duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, geven we dit graag door aan onze klanten. Helaas is het nog niet mogelijk om de bomen mee te laten juichen tijdens je VR-avontuur. 

Bovendien is duurzaamheid ook goed voor de portemonnee. Wie investeert in het milieu, investeert dus niet enkel in de maatschappij en de toekomst, maar ook in zichzelf. En is dat niet wat we allemaal willen?

Wil je nog een stapje verdergaan? Ontdek dan hier 6 tips voor een duurzame badkamer. Bespreek ze tijdens je bezoek aan Wouters, we houden er met plezier rekening mee!

Bang dat de VR-bril je niet alles kan tonen?

Uiteraard weet Wouters als badkamerspecialist dat er meer nodig is dan een uniek en stijlvol badkamerontwerp. Ook HVAC is essentieel, zoals verwarmen, koelen en verluchten. Wouters is bekend met de nieuwste technologieën van warmtepompen en condensatieketels. Hopeloos rondrijden, verschillende offertes aanvragen en prijzen vergelijken, kan je dus volledig achterwege laten. Als dat niet van een totaalplaatje gesproken is!

Contacteer onze badkamer-experts

Wil je meer informatie? Heb je vragen over een specifiek project dat je in gedachten hebt? Wouters helpt je verder. Gewoon je gegevens invullen is voldoende. Daarna nemen wij contact met je op!

Voornaam*
Achternaam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Postcode + regio*
Straatnaam*
Kies je onderwerp*
Bv: technieken*
  • Nieuwbouw
  • Renovatie
  • Totaalproject
  • HVAC
Bericht*
0 of 500

Extra badkamertips